Organiseren, Representeren, Informeren

ORI is de sectororganisatie van advies- en ingenieursbureaus in België

ORI vertegenwoordigt meer dan 3500 professionals, die actief zijn in verschillende domeinen, zoals gebouwen, infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, omgeving en industrie. Hun gespecialiseerde dienstverlening bestaat uit ontwerp-, engineering-, studie- en adviesopdrachten

Lid worden van ORI.

Voor de leden

Aankondiging opdrachten

Bekijk hier het overzicht.

Coronacrisis

Info en updates

Op deze pagina vindt u informatie en updates terug omtrent het Coronavirus (COVID-19) en de verschillende maatregelen die ook een impact hebben op de sector van advies- en ingenieursbureaus.

 

Update RVA: Ten gevolge een beslissing van de minister van Werk zal de toepassing van de vereenvoudigde procedure voor de toekenning van tijdelijke werkloosheid door overmacht (initieel voorzien tot en met 19 april 2020) verlengd worden tot en met 31 mei 2020.  Alle informatieve documenten zullen in die zin worden aangepast. Meer info.

 

Update 25/04/2020: de verklaring omtrent de exit-strategie van Eerste Minister Sophie Wilmès na afloop van de Nationale Veiligheidsraad van 24/04/2020 en de bijhorende presentatie kan u op onze Corona-pagina terugvinden. 

 

Lees zeker onze brief van 24/03/2020 gericht naar de bevoegde ministers van de gewestregeringen en de ontvangen reacties.

 

Hebt u vragen over de impact op uw bedrijf? Neem dan zeker contact met ons op.

News

Pers

7 juli 2020

OPEN BRIEF - Maak van renovaties en vernieuwbouw een essentiële pijler in het Vlaamse heropbouwbeleid

De bouwsector, met meer dan 187.000 directe en meer dan 243.000 indirecte jobs in Vlaanderen en met een jaarlijkse omzet van 51 miljard euro, is een essentiële pijler voor de heropbouw van de Vlaamse economie na corona. Beleid dat focust op renovatie en vernieuwbouw zal zorgen voor lokale investeringen, jobcreatie en lagere energiefacturen, en helpt Vlaanderen ook zijn energiedoelstellingen bereiken.

lees meer

Sector

3 juli 2020

ORI werkt samen met de VCB aan het imago van de bouw als maatschappelijke sector op hoogtechnologische koers

ORI is één van de ondertekenaars van het charter waarbij we samen met de Confederatie Bouw het engagement nemen om de innovatieve knowhow van de Vlaamse bouw te valoriseren en mee kenbaar te maken

lees meer

Professioneel

1 juli 2020

De blijvende gevolgen van de lockdown op ondernemingen

Monard Law en Group S organiseerden op 25 juni 2020 een webinar rond de blijvende gevolgen van de lockdown op ondernemingen. Dit webinar werd opgenomen en kan hier bekeken worden.

lees meer

Sector

27 juni 2020

BETIC vervoegt VK Architects & Engineers

ORI-lid VK Architects & Engineers heeft het Luxemburgse ingenieursbureau BETIC overgenomen. Met deze overname zet VK zijn internationale groeiambities verder kracht bij. Na de overname van EDV, Stedec en het Nederlandse Infranea is Betic de vierde overname in 5 jaar tijd.

lees meer

Agenda

Nov26
Opleiding
Bouwfouten, aansprakelijkheid en praktische gevolgen bij een overheidsopdracht

Brussel


NIEUWE DATUM - Leer risico’s tijdens en na de uitvoering van werken beperken. Ontvang tips voor het uitbreiden -of beperken- van de aansprakelijkheid van de aannemer. Ontdek wat uw mogelijkheden zijn in geval van schade. Voorkom dat u in juridische valkuilen stapt. Uitleg van de beste experts in de materie.

lees meer

Sep29
Netwerkevent
VLARIO-dag - 'Burgemeester, hoe wijs bent u met water?'

Antwerpen


De jaarlijkse VLARIO-dag zal doorgaan op dinsdag 31 maart te Antwerp Expo. Het thema voor dit jaar is: Burgemeester, hoe wijs bent u met water?

lees meer

Sep15
Opleiding
Toezicht en controle bij de uitvoering van overheidsopdrachten voor werken

Brussel


Voorkom onnodige complicaties en budgetoverschrijdingen tijdens de uitvoering van de opdracht. Ontvang handvatten om het proces rond controle en toezicht effectief te organiseren. Meer inzicht in de verantwoordelijkheden van de verschillende partijen. Ontvang praktische tips voor het correct uitvoeren van controles.

lees meer