Organiseren, Representeren, Informeren

ORI is de sectororganisatie van advies- en ingenieursbureaus in België

ORI organiseert, representeert en informeert meer dan 2500 professionals, die actief zijn in zowel publieke als private projecten, en dit binnen verschillende domeinen, zoals gebouwen, infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, omgeving en industrie. Hun gespecialiseerde dienstverlening bestaat uit ontwerp-, engineering-, studie- en adviesopdrachten

 

> Ontdek de voordelen en wordt lid van ORI.

10 oktober: Apero-debat Citydev

ORI nodigt u op 10 oktober uit voor een gezellig aperitief-debat met Benjamin Cadranel over de visie van Citydev.brussels op stadsontwikkeling, duurzaamheid en innovatie.

Schrijf u snel in

News

Sector

14 juli 2023

Groepszakenreis ‘Ivoorkust’

Awex, FIT en hub.brussels organiseren een economische zending naar Ivoorkust, die plaatsvindt van 2 tot 6 december 2023 in Abidjan. Doelsectoren zijn onder andere infrastructuur, groene economie en energie.

lees meer

stORIes

26 juni 2023

Administratief Centrum Etterbeek - Jachthof

Een terugblik op een ambitieus project op het gebied van duurzaamheid, respect voor het milieu en het aangaan van energie-uitdagingen.

lees meer

Professioneel

15 juni 2023

AREI - Bijwerking van thematische fiches

De thematische fiches gepubliceerd door de Algemene Directie Energie (FOD Economie) over het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties werden bijgewerkt om rekening te houden met de wijzigingen in de drie boeken op 1 juni 2023.

lees meer

Beleid

14 juni 2023

Nieuw reeks EU Taxonomy-criteria goedgekeurd voor niet-klimaatgerelateerde milieudoelstellingen

De Commissie heeft op 13 juni een nieuwe reeks EU Taxonomy-criteria principeel goedgekeurd voor economische activiteiten die een substantiële bijdrage leveren aan een of meer van de niet-klimaatgerelateerde milieudoelstellingen.

lees meer

Agenda

Nov07
Opleiding
Berekening van thermische prestaties van bouwknopen en mechanische bevestigingen van gevels

Diegem


BCCA organiseert in samenwerking met Physibel en Buildwise een opleidingstraject over de berekening van thermische prestaties van bouwknopen en mechanische bevestigingen van gevels.

lees meer

Okt19
Workshop
Workshop ‘Duurzaam watermanagement’ in Brabanthal Leuven

Leuven


Op 19 oktober in de Brabanthal te Leuven gaat de Aquarama Trade Fair door. Tijdens de jaarlijkse netwerkdag waar een duizendtal mensen samenkomen rond het thema ‘duurzaam watermanagement’ verzorgen kenniscentra enkele lezingen waartoe we u vriendelijk uitnodigen.

lees meer

Okt12
Infosessie
Cluster Smart Building in Use: Bezoek aan Green Energy Park

Zellik


De cluster Smart Buildings in Use organiseert een bezoek aan Green Energy Park. Via inspirerende lezingen en een bezoek aan 'levende' proeftuinen leer je bij hoe pioneer te zijn in de energietransitie.

lees meer