ORI, de organisatie van advies- en ingenieursbureaus in Belgiƫ

The ORI Conference 2019

Op 13 juni 2019 vond de jaarlijkse ORI Conferentie plaats op het VBO in Brussel. Dit jaar stond het event in teken van klimaatverandering, en we mochten UCLouvain professor Jean-Pascal van Ypersele en VUB-rector Caroline Pauwels verwelkomen. 

 

Daarnaast werd onze eerste Vision Paper voorgesteld, een publicatie van de ORI Climate Change Community, bestaande uit Veronique Adriaenssens (Arcadis), Mikaël Angé (Tractebel), Marten Dugernier (Antea Group) en Christophe Hautier (ORI). Deze paper zal binnenkort beschikbaar worden gesteld.

 

Foto's van het event.

Actueel

Persbericht

13 juni 2019

Onze sector speelt een belangrijke rol in de mitigatie en adaptatie van klimaatverandering

ORI presenteert samen met haar Climate Change Community experts een visiedocument met een overzicht van de vele belangrijke bijdragen die advies- en ingenieursbureaus op dit gebied kunnen leveren.

lees meer

Sectornieuws

7 juni 2019

Laura Molinari zal vanaf 1 september werken voor de nieuwe VUB-ULB leerstoel

Laura Molinari (laatstejaars Solvay VUB) zal vanaf 1 september doctoreren en werken voor de VUB-ULB leerstoel voor duurzamer Belgisch infrastructuurbeleid.

lees meer

Sectornieuws

3 juni 2019

Verplichte BA-verzekering voor advies- en ingenieursbureaus

Het wetsvoorstel m.b.t. de verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering voor alle dienstverleners in de bouwsector werd in de ministerraad goedgekeurd. Deze wet treedt in voege op 1 juli 2019. Publicatie in het Belgisch Staatsblad wordt eerstdaags verwacht.

lees meer

Sectornieuws

24 mei 2019

Nieuwe regels voor de kwaliteit van de binnenlucht in werklokalen

Het koninklijk besluit van 2 mei 2019 tot wijziging van de codex over het welzijn op het werk inzake de binnenluchtkwaliteit in werklokalen werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 21 mei 2019. Het treedt in werking op 31 mei 2019.

lees meer

Agenda

Jun24
Infosessie
Infosessie GRB-conforme as-builtplannen en het AWV Legendeboek

Gent


Op maandag 24 juni 2019 organiseert Informatie Vlaanderen samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een infosessie over de GRB-conforme as-builtplannen die nu volgens het nieuwe legendeboek van AWV kunnen aangeleverd worden. Inschrijven is mogelijk In de week van 20 mei.

lees meer

Jun21
Infosessie
The BIM Opportunity

Brussels


Building information modelling (BIM) is more than just a tool. It impacts business models, communication, data management, workflows, ...

lees meer

Jun18
Infosessie
Studienamiddag Coördinatie

Brussel


Mondelinge presentaties en commentaar door ingenieurs en juristen. Georganiseerd door de Belgische Vereniging voor Bouwrecht vzw.

lees meer