Organiseren, Representeren, Informeren

ORI is de sectororganisatie van advies- en ingenieursbureaus in België

ORI organiseert, representeert en informeert meer dan 2500 professionals, die actief zijn in zowel publieke als private projecten, en dit binnen verschillende domeinen, zoals gebouwen, infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, omgeving en industrie. Hun gespecialiseerde dienstverlening bestaat uit ontwerp-, engineering-, studie- en adviesopdrachten

 

> Ontdek de voordelen en wordt lid van ORI.

ORI Conference 24/11/2021

Data & AI, Building Blocks of Tomorrow

This year, our conference will be all about the use of data and AI in the construction world. In the beautiful halls of Maison de la Poste we will welcome numerous interesting speakers and introduce you to VR/AR and the intelligent robot dog SPOT. Followed by a valuable networking moment and a delicious walking dinner. Registration is now possible. 

Belgian Construction Awards 09/12/2021

Stel u kandidaat voor de prestigieuze ORI Climate Proof Award

Tijdens de vorige editie sleepte Witteveen+Bos de eerste editie van de ORI Climate Proof Award in de wacht. Ook dit jaar is ORI partner van de Belgian Construction Awards, en ook nu zal de prestigieuze Climate Proof Award uitgereikt worden. U kan nog tot 30 september één of meerdere dossiers indienen voor onze award of voor de vele andere awards.

 

Klik hier voor meer info.

NEW 04/2021

stORIes, leden aan het woord

In dit nieuwe onderdeel vind je artikels terug die geschreven zijn door onze leden. Ben je lid van ORI en heb je ook een interessante bijdrage voor stORIes? Neem dan zeker contact met ons op. Overzicht van de stORIes.

Jobs

Werken bij een advies- en ingenieursbureau

Ben je op zoek naar een boeiende job in een dynamische én maatschappijrelevante sector? Op ons jobplatform vind je alvast enkele interessante vacatures terug, geplaatst door onze leden. 

 

Jobs bekijken.

Innovation

Top 2021 Trends

Top 2021 Trends in architectuur, engineering en de bouwsector: 15 experts uit de sector delen trends die volgens hen de AEC-industrie in 2021 vorm zullen geven. Download hier het rapport. (bron: Unity)

COVID-19

Info en updates

Professionele grensoverschrijdende verplaatsingen vanuit een rode zone

Download hier de tabel.

 

CAO aanbevolen of verplicht telewerk (26/01/2021)

Collectieve arbeidsovereenkomst betreffende aanbevolen of verplicht telewerk omwille van de
coronacrisis. Download hier de publicatie van de NAR.

 

Voorbeeldattest telewerken

Download hier een voorbeeldattest met betrekking tot de onmogelijkheid om te telewerken (templates NL en FR beschikbaar). Inloggen vereist.

 

De meldingsplicht inzake overheidsopdrachten

Gezien de relevantie, verwijzen we hiervoor naar ons advies van 30/04/2020.

Klik hier (inloggen vereist).

 

>> Op deze pagina vindt u informatie en updates terug omtrent COVID-19 en de verschillende maatregelen die ook een impact hebben op de sector van advies- en ingenieursbureaus.

EFCA

The Voice of EFCA - editie december 2020

Lees hier de december-editie van de Voice of EFCA, waarbij focus wordt gelegd op de Green Deal en de noodzaak om de transitie naar een meer duurzame wereld en toekomst te versnellen. Downloaden.

News

Sector

20 oktober 2021

WTCB creëerde nieuwe landingspagina specifiek voor bouwdetails voor renovatie

Tegen 2050 moet ons gebouwenbestand volledig gerenoveerd zijn. De uitdaging bestaat erin de energieprestaties van de gebouwen aanzienlijk te verbeteren door renovaties. Het WTCB stelt daarom typische details van thermische isolatie bij renovatiewerkzaamheden ter beschikking van de sector. Het doet dit d.m.v. een landingspagina op de website die specifiek gewijd is aan deze renovatiedetails en regelmatig een update zal krijgen.

lees meer

Sector

20 oktober 2021

FIDIC Adjudicator certification programme

Deze certificering is geschikt voor gekwalificeerde arbiters die diensten aanbieden op het gebied van geschillenbeslechting en/of geschillenbeslechting voor de infrastructuurindustrie. Deadline: 22/10/2021. Examen: 04/11/2021. Klik hier om u in te schrijven via de website van FIDIC. Enkel beschikbaar in het Engels.

lees meer

Professioneel

30 september 2021

De Generieke Gids: oktober 2021

De sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk hebben een geactualiseerde versie van de generieke gids gevalideerd (versie 7.0). Deze gids bevat noodzakelijke principes en maatregelen om ondernemingen toe te laten om veilig te werken door besmettingen op het werk maximaal te vermijden.

lees meer

Partners

16 september 2021

Afwateringsspecialist ACO vernieuwt zijn gamma brandveilige afvoerputten

ORI-partner en afwateringsspecialist ACO vernieuwt zijn gamma gietijzeren waterafvoeren voor platte daken. De putten zijn ontwikkeld voor de afwatering van platte daken en groendaken van grote gebouwen zoals parkeergarages, industriële gebouwen en ziekenhuizen. De Roofpoint Compact-afvoeren hebben niet alleen een enorme afvoercapaciteit – tot 15,2 liter per seconde – maar zijn ook onverwoestbaar, brandveilig en makkelijk te installeren.

lees meer

Agenda

Jan27
Opleiding
Toezicht en controle bij de uitvoering van overheidsopdrachten voor werken

Brussel


Voorkom onnodige complicaties en budgetoverschrijdingen tijdens de uitvoering van de opdracht. Ontvang handvatten om het proces rond controle en toezicht effectief te organiseren. Meer inzicht in de verantwoordelijkheden van de verschillende partijen. Ontvang praktische tips voor het correct uitvoeren van controles.

lees meer

Nov24
Conferentie
ORI Conference 2021 - Data & AI, Building Blocks of Tomorrow

Brussel


This year, our conference will be all about the use of data and AI in the construction world. In the beautiful halls of Maison de la Poste we will welcome numerous interesting speakers and introduce you to VR/AR and the intelligent robot dog SPOT. Followed by a valuable networking moment and a delicious walking dinner. Registration is now possible.

lees meer

Nov23
Opleiding
Wijzigingen tijdens de uitvoering van overheidsopdrachten voor werken

Brussel


U krijgt een compleet overzicht van de regelgeving rond alle soorten van wijzigingen tijdens de uitvoering van een overheidsopdracht voor werken. Praktijkvoorbeelden en relevante rechtspraak. Praktische tips voor uw problemen bij wijzigingen tijdens de uitvoering.

lees meer