Organiseren, Representeren, Informeren

ORI is de sectororganisatie van advies- en ingenieursbureaus in Belgiƫ

ORI organiseert, representeert en informeert meer dan 3500 professionals, die actief zijn in zowel publieke als private projecten, en dit binnen verschillende domeinen, zoals gebouwen, infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, omgeving en industrie. Hun gespecialiseerde dienstverlening bestaat uit ontwerp-, engineering-, studie- en adviesopdrachten

 

> Ontdek de voordelen en wordt lid van ORI.

Schrijf u nu in

ORI Climate Proof Award 10/12/2020

Belgische advies- en ingenieursbureaus kunnen zich via deze link (deadline 30/09/2020) inschrijven voor de ORI Climate Proof Award . Een vakjury, onder leiding van de hoofdredactie van Bouwkroniek en La Chronique, zal de winnaar op 10 december 2020 bekendmaken tijdens een gala avond. De winnaars en de genomineerden zullen uitgebreid worden geportreteerd in de vakbladen. De criteria en het wedstrijdreglement vindt u op deze pagina. 

Interessant voor advies- en ingenieursbureaus

Aankondiging opdrachten (+3)

Bekijk hier het overzicht.

News

Sector

24 september 2020

Bekijk hier de sessies van het AWV Event BIM Q&A

Op 14 september 2020 ging de eerste BIM Q&A-sessie door. Door Covid-19 was AWV genoodzaakt om dit event online te laten doorgaan. Hier kan je de verschillende sessies herbekijken en de bijhorende presentaties downloaden.

lees meer

Sector

21 september 2020

SIOD: COVID-19 checklist voor de bouwsector

Deze checklist wordt opgesteld in aansluiting op het Plan voor Eerlijke Concurrentie in de bouwsector, dat meer duidelijkheid en transparantie garandeert aan werkgevers en werknemers. Het moet hen tevens in de gelegenheid stellen om een vorm van autocontrole uit te voeren.

lees meer

Maatschappelijk

21 september 2020

VBO Nota: 'Ontwikkeling tijdelijke werkloosheid wegens Corona-overmacht (maart-augustus)'

In de voorbije weken heeft het Competentiecentrum Economie en Conjunctuur van het VBO zich in detail gebogen over de meest recente cijfers van de RVA i.v.m. de tijdelijke werkloosheid wegens Corona-overmacht, die nu beschikbaar zijn tot eind augustus. U vindt hier de nota van het VBO.

lees meer

Sector

21 september 2020

#WERFZE, De Bouw van Morgen - Digitalisering

Op 11 september werd de nieuwe campagne #WERFZE over ‘de bouw van morgen' gelanceerd. Ben je gebeten door de bouwmicrobe of wil je meer weten over haar rol in maatschappelijke veranderingen? Volg dan zeker de livestreams op 11, 18 en 25 september rond klimaat, digitalisering en circulair bouwen met heel wat aandacht voor levenslang leren en onderwijs. Jongeren en experts nemen hierbij het woord. Bekijk hier een opname van de tweede livestream.

lees meer

Agenda

Nov26
Opleiding
Bouwfouten, aansprakelijkheid en praktische gevolgen bij een overheidsopdracht

Brussel


NIEUWE DATUM - Leer risico’s tijdens en na de uitvoering van werken beperken. Ontvang tips voor het uitbreiden -of beperken- van de aansprakelijkheid van de aannemer. Ontdek wat uw mogelijkheden zijn in geval van schade. Voorkom dat u in juridische valkuilen stapt. Uitleg van de beste experts in de materie.

lees meer

Sep29
Netwerkevent
VLARIO-dag - 'Burgemeester, hoe wijs bent u met water?'

-


De jaarlijkse VLARIO-dag zal doorgaan op dinsdag 31 maart te Antwerp Expo. Het thema voor dit jaar is: Burgemeester, hoe wijs bent u met water?

lees meer