Organiseren, Representeren, Informeren

ORI is de sectororganisatie van advies- en ingenieursbureaus in Belgiƫ

ORI organiseert, representeert en informeert meer dan 2500 professionals, die actief zijn in zowel publieke als private projecten, en dit binnen verschillende domeinen, zoals gebouwen, infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, omgeving en industrie. Hun gespecialiseerde dienstverlening bestaat uit ontwerp-, engineering-, studie- en adviesopdrachten

 

> Ontdek de voordelen en wordt lid van ORI.

UPDATE Belgian Construction Awards

ORI Climate Proof Award

Hoewel we het liever anders zagen, heeft de organisatie beslist om de eerste editie van de Belgian Construction Awards op 6 mei 2021 als online netwerkevenement te laten doorgaan. De inschrijvingen voor het gratis online netwerkevenement zijn op dit moment open.

 

Inschrijven kan via deze link. 

 

Innovation

Top 2021 Trends

Top 2021 Trends in architectuur, engineering en de bouwsector: 15 experts uit de sector delen trends die volgens hen de AEC-industrie in 2021 vorm zullen geven. Download hier het rapport. (bron: Unity)

COVID-19

Info en updates

Professionele grensoverschrijdende verplaatsingen vanuit een rode zone

Download hier de tabel.

 

CAO aanbevolen of verplicht telewerk (26/01/2021)

Collectieve arbeidsovereenkomst betreffende aanbevolen of verplicht telewerk omwille van de
coronacrisis. Download hier de publicatie van de NAR.

 

Voorbeeldattest telewerken

Download hier een voorbeeldattest met betrekking tot de onmogelijkheid om te telewerken (templates NL en FR beschikbaar). Inloggen vereist.

 

De meldingsplicht inzake overheidsopdrachten

Gezien de relevantie, verwijzen we hiervoor naar ons advies van 30/04/2020.

Klik hier (inloggen vereist).

 

>> Op deze pagina vindt u informatie en updates terug omtrent COVID-19 en de verschillende maatregelen die ook een impact hebben op de sector van advies- en ingenieursbureaus.

EFCA

The Voice of EFCA - editie december 2020

Lees hier de december-editie van de Voice of EFCA, waarbij focus wordt gelegd op de Green Deal en de noodzaak om de transitie naar een meer duurzame wereld en toekomst te versnellen. Downloaden.

News

Sector

17 maart 2021

Aquafin-regels omtrent persoonlijke beschermingsmiddelen

Kom je op de infrastructuur van Aquafin, dan moet je de nodige voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Zowel de eigen Aquafin-medewerkers maar ook alle bezoekers, leveranciers, professionele contacten en bedrijven die in opdracht van Aquafin werken, moeten daarom de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) bij zich hebben en/of dragen (indien relevant).

lees meer

Leden

9 maart 2021

Studiebureau Jouret toont het belang van netwerken aan

Samen met OLM, Hbaat, Ouest en Dédale heeft ORI-lid Studiebureau JOURET uit Sint-Niklaas in december 2020 vernomen dat de multidisciplinair samengestelde groep laureaat is van de wedstrijd voor het studieproject ‘Max aan de Zenne’ te Brussel met een topscore van 90%.

lees meer

Maatschappelijk

18 februari 2021

New FIDIC State of the World report highlights that at least $7 trillion a year is needed to meet global infrastructure needs

Global infrastructure could require at least $7 trillion spending on it every year if the world is to address the growing climate emergency and recover from the effects of the Covid-19 pandemic, according to a new report issued today by FIDIC.

lees meer

Professioneel

18 januari 2021

Nieuwe versies van de BIM- en CAD-standaarddocumenten

AWV lanceert nieuwe versies van de BIM- en CAD-standaarddocumenten, zoals de instructiebundel versie 2.2, het topografisch legendeboek en het BIM Uitvoeringsplan.

lees meer

Agenda

Mei19
Opleiding
Opleiding rioolrenovatie

Online + Zwijnaarde


Een goed bestek waarborgt de eindkwaliteit en levensduur van de rioolrenovatie of een nieuw riool. Met deze 5-daagse opleiding speelt VLARIO in op de vraag van gemeentes, rioolbeheerders en studiebureaus om gerichte kennis op te doen om een kwalitatief basisbestek te kunnen samenstellen voor deze werkzaamheden. Het volledig traject van werkvoorbereiding en ontwerp tot en met toezicht maakt deel uit van deze opleiding.

lees meer