ORI, de organisatie van advies- en ingenieursbureaus in België

Exclusief voor leden

Netwerkevent 04/03/2020

Op woensdag 4 maart 2020 organiseert ORI een netwerkevent exclusief voor haar leden. Het event zal doorgaan in Maison de la Poste, een toonbeeld van weldoordacht hergebruik van industrieel Brussels patrimonium. Schrijf u hier in.

Ontwerpopdracht

Beliris

Zware renovatie van 6 gebouwen in de ‘HELMET’-wijk. Klik hier. 

Agentschap Wegen en Verkeer

Studievoormiddag AWV op 21/01/2020

Download hier de presentaties

 

Download hier de Instructiebundel V 2.1 van 20/01/2020.

Dossier

Compensatievergoedingen

  • Lees hier de meest recente stand van zaken (24/12/2019): klik hier
  • De ORI Conjunctuurcompensatietool: klik hier

Nieuws

Sectornieuws

7 februari 2020

1 april 2020 - einde overgangsmaatregelen voor bagger- en ruimingsspecie

Op 1 april 2020 zal het een jaar geleden zijn dat de nieuwe 'grondverzetsregeling' in voege trad. Op die dag loopt de overgangsperiode voor bagger- en ruimingsspecie ten einde.

lees meer

Sectornieuws

5 februari 2020

WTCB ontvangt “Gouden Baksteen 2020” van Bouwunie

Het WTCB heeft vrijdag 31/1 tijdens het jaarlijks gala-event van Bouwunie in ’t Bau-huis te Sint-Niklaas “De Gouden Baksteen” in de wacht gesleept. Bouwunie reikt deze award jaarlijks uit aan een persoonlijkheid, organisatie of instelling die zich uitermate inzet voor de bouwsector.

lees meer

Partnerartikel

4 februari 2020

Bouwkundige verzakkingen snel, slim en duurzaam opgelost

De belangrijkste vraag bij een verzakking: hoe lossen we dit probleem snel en met zo min mogelijk overlast op, tegen zo laag mogelijke kosten? Onze partner URETEK biedt het antwoord, met een innovatieve methode die al sinds 1983 zijn vruchten afwerpt en nu ook in België wordt toegepast.

lees meer

Sectornieuws

30 januari 2020

Met AZEB routekaart in 17 stappen naar een BENG die betaalbaar is

Ook in Nederland komt er momenteel veel op de bouw- en installatiesector af: uitstoot van stikstof, de Wkb, de aankomende BENG, ... De energietransitie, maatschappelijke en milieueisen en mondige bewoners maken het bouwen ook complex. De nieuwe AZEB routekaart is de integrale aanpak die in 17 stappen een betaalbare BENG oplevert.

lees meer

Agenda

Jun25
Opleiding
Bouwfouten, aansprakelijkheid en praktische gevolgen bij een overheidsopdracht

Brussel


Leer risico’s tijdens en na de uitvoering van werken beperken. Ontvang tips voor het uitbreiden -of beperken- van de aansprakelijkheid van de aannemer. Ontdek wat uw mogelijkheden zijn in geval van schade. Voorkom dat u in juridische valkuilen stapt. Uitleg van de beste experts in de materie.

lees meer

Apr03
Infosessie
De nieuwe grondverzetsregeling in het Waals gewest vanaf 1 mei 2020

Brussel


Op vrijdag 3 april 2020 organiseert Grondbank vzw een informatienamiddag over de nieuwe grondverzetsregeling in Wallonië die op 1 mei 2020 in werking treedt. Deze infosessie gaat door in de kantoren van de Confederatie Bouw aan de Lombardstraat 34-42 te 1000 Brussel om 13u30.

lees meer

Maa31
Netwerkevent
VLARIO-dag - 'Burgemeester, hoe wijs bent u met water?'

Antwerpen


De jaarlijkse VLARIO-dag zal doorgaan op dinsdag 31 maart te Antwerp Expo. Het thema voor dit jaar is: Burgemeester, hoe wijs bent u met water?

lees meer