ORI, de organisatie van advies- en ingenieursbureaus in Belgiƫ

Coronacrisis

Info en updates

Op deze pagina vindt u informatie en updates terug omtrent het Coronavirus (COVID-19) en de verschillende maatregelen die ook een impact hebben op de sector van advies- en ingenieursbureaus. Klik hier.

 

Lees zeker onze brief van 24/03/2020 gericht naar de bevoegde ministers van de gewestregeringen.

 

Hebt u vragen over de impact op uw bedrijf? Neem dan zeker contact met ons op.

Nieuw

Normenboek voor digitale aanvragen voor infrastructuurwerken en technische werken

Omgevingsloket, 06/03/2020 - Dit normenboek is opgemaakt door het departement Omgeving in toepassing van artikel 154 van het Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning. Klik hier.

 

 

News

Organisatie

29 maart 2020

De kracht van het netwerk en maatschappelijk relevante expertise

Net voor de coronavirus-crisis toesloeg in ons land, werd Christophe Hautier, managing director van ORI, uitgenodigd door David Nassen van BSAE, de Belgian Society of Association Executives, voor een dubbelgesprek met Nicolas Van Praet van het Netwerk tegen Armoede, over de kracht van het netwerk en maatschappelijke relevante expertise.

lees meer

Sector

28 maart 2020

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil zoveel mogelijk wegenwerken doorvoeren of heropstarten

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters roept op om zoveel mogelijk wegenwerken in deze periode uit te voeren en neemt maatregelen om liquiditeitsproblemen bij de wegenbouwsector te voorkomen.

lees meer

Sector

27 maart 2020

Lantis gunt ontwerp tweede Tijsmanstunnel aan Arcadis en Tractebel

ORI-leden Tractebel en Arcadis krijgen van Lantis de opdracht om een studie aan te vatten voor de realisatie van een tweede Tijsmanstunnel. De huidige Tijsmanstunnel, een onderdeel van de R2 in het noorden van Antwerpen, heeft zijn capaciteit bereikt en vormt daardoor vaak een bottleneck in de vlotte afwikkeling van het internationale en lokale verkeer. De realisatie van een tweede verbinding onder het Kanaaldok staat daarom hoog op de prioriteitenlijst en maakt bovendien deel uit van het Toekomstverbond.

lees meer

Ondernemen

25 maart 2020

Tijdelijke opschorting van de procedure voor de sociale verkiezingen

In het licht van het strikte en uitzonderlijke kader waarin we verkeren naar aanleiding van de corona-epidemie, zijn de sociale partners op dinsdag 24 maart 2020 in de NAR tot een akkoord gekomen omtrent de bepalingen bij de beslissing van de G10 om tijdelijk de procedure voor de Sociale verkiezingen 2020 op te schorten.

lees meer

Agenda

Jun25
Opleiding
Bouwfouten, aansprakelijkheid en praktische gevolgen bij een overheidsopdracht

Brussel


Leer risico’s tijdens en na de uitvoering van werken beperken. Ontvang tips voor het uitbreiden -of beperken- van de aansprakelijkheid van de aannemer. Ontdek wat uw mogelijkheden zijn in geval van schade. Voorkom dat u in juridische valkuilen stapt. Uitleg van de beste experts in de materie.

lees meer

Jun11
Algemene vergadering
SAVE THE DATE: Algemene vergadering en Conferentie 2020

-


Noteer alvast in uw agenda.

lees meer

Jun09
Netwerkevent
VLARIO-dag - 'Burgemeester, hoe wijs bent u met water?'

Antwerpen


De jaarlijkse VLARIO-dag zal doorgaan op dinsdag 31 maart te Antwerp Expo. Het thema voor dit jaar is: Burgemeester, hoe wijs bent u met water?

lees meer