Organiseren, Representeren, Informeren

ORI is de sectororganisatie van advies- en ingenieursbureaus in België

ORI organiseert, representeert en informeert meer dan 2500 professionals, die actief zijn in zowel publieke als private projecten, en dit binnen verschillende domeinen, zoals gebouwen, infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, omgeving en industrie. Hun gespecialiseerde dienstverlening bestaat uit ontwerp-, engineering-, studie- en adviesopdrachten

 

> Ontdek de voordelen en wordt lid van ORI.

Slotevent Circularia

Op 27/03/2023 organiseert ORI, in samenwerking en met ondersteuning van VLAIO en Vlaanderen Circulair, het slotevent van het project Circularia. 

 

Binnen het project Circularia slaat ORI, de nationale sectororganisatie van advies- en ingenieursbureaus, de handen in elkaar met lokale ambtenaren actief in sport-, jeugd- en culturele gebouwen en infrastructuur. Samen hebben ze de kritische succesfactoren gedefinieerd voor processen in de circulaire bouweconomie, gaande van idee tot gebruik.

 

Meer info en inschrijving

News

Sector

3 maart 2023

Taxonomie van de circulaire economie: is de markt er klaar voor?

Een zeer interessant rapport werd onlangs gepubliceerd door de DGNB over de gereedheid van de bouwmarkt voor de verwachte toekomstige criteria van de EU taxonomie voor de circulaire economie, op basis van de toepassing van deze criteria op echte bouwprojecten.

lees meer

Maatschappelijk

3 februari 2023

KVAB - Standpuntvoorstelling 'Duurzaam beheer van infrastructuur'

Voorstelling door Luc Taerwe van het Standpunt 'Duurzaam beheer van infrastructuur' op 08-02-2023, Paleis der Academiën (Brussel), gevolgd door een panelgesprek.

lees meer

Leden

27 januari 2023

WB&E Façade Engineering wordt lid van ORI

WB&E Façade Engineering is een advies-, studie- en tekenbureau gespecialiseerd in gevelbouw en architecturale staalconstructies, actief op de Benelux markt.

lees meer

Organisatie

27 januari 2023

ORI heeft een nieuwe directeur

Vincent Detemmerman is per 1 januari Christophe Hautier opgevolgd als directeur van ORI.

lees meer

Agenda

Maa27
Netwerkevent
Circularia - Slotevent

Brussel


Tijdens het slotevent willen wij u graag informeren over de resultaten van het project Circularia, ondersteund door VLAIO en Vlaanderen Circulair, en u laten zien hoe wij samen met de sport-, vrijetijds- en cultuursector gezamenlijk hebben gewerkt aan het definiëren van de kritische succesfactoren in de circulaire bouweconomie.

lees meer