ORI, de organisatie van advies- en ingenieursbureaus in Belgiƫ

The ORI Conference 2019

Op 13 juni 2019 vond de jaarlijkse ORI Conferentie plaats op het VBO in Brussel. Dit jaar stond het event in teken van klimaatverandering, en we mochten UCLouvain professor Jean-Pascal van Ypersele en VUB-rector Caroline Pauwels verwelkomen. 

 

Daarnaast werd onze eerste Vision Paper voorgesteld, een publicatie van de ORI Climate Change Community, bestaande uit Veronique Adriaenssens (Arcadis), Mikaël Angé (Tractebel), Marten Dugernier (Antea Group) en Christophe Hautier (ORI). Deze paper zal binnenkort beschikbaar worden gesteld.

 

Download hier the ORI Vision Paper.

Bekijk de foto's van het event.

Actueel

Sectornieuws

9 augustus 2019

De ObjectTypenBibliotheek (OTL) voor Standaardbestek 250 vanaf heden raadpleegbaar

De OTL voor Standaardbestek 250 vanaf heden raadpleegbaar via data.vlaanderen.be

lees meer

Samenleving

2 augustus 2019

Nieuwe wetgeving onbevaarbare waterlopen

De Vlaamse Regering heeft op 26 april 2019 een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd aan de wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen.

lees meer

Sectornieuws

5 juli 2019

Welke toekomstige trends zullen belangrijk zijn voor onze sector?

ORI is al jarenlang een actief lid van EFCA, de European Federation of Engineering Consultancy Associations. Eén van de meest recente publicaties die in mei 2019 zijn tweede editie kent, is het rapport rond de ‘Future Trends in the Consulting Engineering Industry’.

lees meer

Sectornieuws

3 juli 2019

EFCA launches guidelines to help project managers optimise the use of ISO 19650

Using 3D modelling software, layering it with data, and working very closely with all partners in construction and engineering projects is critical if European companies are to survive in the challenging and rapidly changing market.

lees meer

Agenda

Sep27
Infosessie
Werkwijze controlebezoek- en verslag SOP via Tracimat

Brussel


ORI en Tracimat vzw organiseren op 27 september 2019 een infonamiddag waarbij dieper wordt ingegaan op de werkwijze van de controlebezoeken en het opmaken van de controleverslagen via Tracimat. De infosessie zal plaatsvinden in de gebouwen van de Vlaamse Confederatie Bouw.

lees meer