ORI gaat samen met de leden voor innovatieve en circulaire projecten

Actueel

Sectornieuws

18 maart 2019

TECHBIM - het standaardisatie initiatief

Techbim vzw is een standaardisatie initiatief geïnitieerd door Techlink, ORI, Confederatie Bouw en IFMA. Doelstelling is om een gemeenschappelijke, generieke, parametrische objectenbibliotheek te hosten en verder uit te bouwen.

lees meer

Sectornieuws

16 maart 2019

Nieuwe VUB-ULB leerstoel voor duurzamer Belgisch infrastructuurbeleid

Op 15 maart 2019 werd de gloednieuwe leerstoel “Chair in Infrastructure Asset Management & Life-Cycle Planning” van de VUB en ULB officieel ingehuldigd. Leerstoelhouder is prof. dr. Elvira Haezendonck (VUB) die er samen met co-promotor prof. dr. Manuel Hensman (ULB) een nieuwe beleidsaanpak zal formuleren voor de (transport)infrastuctuur in ons land.

lees meer

Opinie

13 maart 2019

“Advies- en ingenieursbureaus dragen bij tot een leefbare samenleving”

BOUWEN AAN VLAANDEREN 1/2019 - ORI, de federale organisatie van advies- en ingenieursbureaus, heeft sinds eind 2018 een nieuwe directeur. Christophe Hautier heeft een ambitieuze visie voor ORI en stelt duidelijke doelen op voor de sectororganisatie.

lees meer

Tool

ORI berekeningsformule

De herzieningsformule vormt een reële en billijke benadering voor de berekening van het belangrijk economisch nadeel, zoals dit in de wet is beschreven. Deze formule is tot stand gekomen in overleg met de verschillende opdrachtgevers actief in de riolerings- en wegeniswerken.

lees meer

Agenda

Mei09
Conferentie
EFCA GAM & Conference 2019

Dublin


The Association of Consulting Engineers of Ireland (ACEI) will host the 2019 EFCA Annual General Meeting and Conference in Dublin, Ireland. Some outstanding venues have been booked to welcome delegates over the two days, including the conference itself at the historic Dublin Castle. Register here.

lees meer

Apr24
Infosessie
Het gebruik van e-Contracting

Brussel


e-Contracting: het nieuwe e-loket voor de uitwisseling van dossierstukken met de overheid in het kader van de uitvoering van een overheidsopdracht. Vanaf najaar 2019 start een pilootfase waarin u e-Contracting kunt gebruiken voor schuldvorderingen en factuuraanvragen.

lees meer

Apr02
Infosessie
Seminarie ‘Dublin Airport Capital Investment Programme 2020+’

Brussel


Dublin Airport moderniseert en breidt uit. Ontdek hoe Vlaamse bedrijven kunnen toeleveren aan dit grootse project.

lees meer