ORI, de organisatie van advies- en ingenieursbureaus in België

Flash news

 

Een nieuwe kaderovereenkomst met Reprobel voor de periode 2017-2018-2019

ORI en Reprobel hebben in juli van 2019 een kaderovereenkomst ondertekend voor de referentiejaren 2017-2018-2019 gecombineerd, en dat voor fotokopieën én prints samen. Meer info (enkel voor leden).

 

 

ORI vzw heeft een nieuw adres

Vanaf september 2019 kunt u ORI vzw terugvinden in de Koloniënstraat 11 te 1000 Brussel. Dankzij de centrale ligging en de nabijheid van het centraal station zijn we nu dus nog beter bereikbaar.

 

Het is belangrijk dat u onze adresgegevens aanpast in uw database zodat wij al uw toekomstige communicatie blijven ontvangen. 

 

 

Voorstelling bestekvoorschriften door FPRG, GBV en CASO tijdens Matexpo

Op 12 september om 16u organiseert FPRG samen met GBV en CASO een event op Matexpo. Op het programma staat een gratis voorstelling van bestekvoorschriften voor de toepassing van groen beton bij wegenwerken. Bij interesse kan u zich inschrijven via deze link

 

 

WingsPro, het initiatief van faculteiten van de vijf Vlaamse universiteiten die ingenieursopleidingen aanbieden

Leer op korte tijd en hands-on zelf innovatieve projecten realiseren met de WingsPro Innovatiebootcamps. Deze opleiding van de 5 Vlaamse universiteiten richt zich tot ingenieurs die al aan de slag zijn. Voor meer informatie, ga naar www.wingspro.be.

 

 

Recente kennisartikels

 

Vlaanderen / Decreet gemeentewegen vanaf 01/09/2019

 

Actueel

Sectornieuws

9 augustus 2019

De ObjectTypenBibliotheek (OTL) voor Standaardbestek 250 vanaf heden raadpleegbaar

De OTL voor Standaardbestek 250 vanaf heden raadpleegbaar via data.vlaanderen.be

lees meer

Samenleving

2 augustus 2019

Nieuwe wetgeving onbevaarbare waterlopen

De Vlaamse Regering heeft op 26 april 2019 een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd aan de wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen.

lees meer

Sectornieuws

5 juli 2019

Welke toekomstige trends zullen belangrijk zijn voor onze sector?

ORI is al jarenlang een actief lid van EFCA, de European Federation of Engineering Consultancy Associations. Eén van de meest recente publicaties die in mei 2019 zijn tweede editie kent, is het rapport rond de ‘Future Trends in the Consulting Engineering Industry’.

lees meer

Sectornieuws

3 juli 2019

EFCA launches guidelines to help project managers optimise the use of ISO 19650

Using 3D modelling software, layering it with data, and working very closely with all partners in construction and engineering projects is critical if European companies are to survive in the challenging and rapidly changing market.

lees meer

Agenda

Okt24
Infosessie
Studienamiddag ‘Code van goede praktijk - de bronmaatregelen bij rioleringsprojecten in praktijk’

Leuven


VLARIO organiseert naar jaarlijkse gewoonte een studienamiddag op Aquarama Trade Fair te Leuven, gaande over het naar de realiteit vertalen van de bronmaatregelen: waarom zijn die er, hoe kan je omgaan met de (tien meest gehoorde) excuses en welke scenario’s zijn zoal mogelijk bij het uitwerken van een project met bronmaatregelen.

lees meer

Okt10
Infosessie
Expert day 'Communicatie in de bouw'

Gent


Waarom vinden heel wat bedrijven en ontwerpbureaus te weinig personeel? Deze Expert day ‘Communicatie in de Bouw’ bewijst dat je de juiste mensen net niét aantrekt via klassieke communicatie.

lees meer

Sep27
Infosessie
Werkwijze controlebezoek- en verslag SOP via Tracimat

Brussel


ORI en Tracimat vzw organiseren op 27 september 2019 een infonamiddag waarbij dieper wordt ingegaan op de werkwijze van de controlebezoeken en het opmaken van de controleverslagen via Tracimat. De infosessie zal plaatsvinden in de gebouwen van de Vlaamse Confederatie Bouw.

lees meer