ORI gaat samen met de leden voor innovatieve en circulaire projecten

Actueel

Sectornieuws

18 maart 2019

TECHBIM - het standaardisatie initiatief

Techbim vzw is een standaardisatie initiatief geïnitieerd door Techlink, ORI, Confederatie Bouw en IFMA. Doelstelling is om een gemeenschappelijke, generieke, parametrische objectenbibliotheek te hosten en verder uit te bouwen.

lees meer

Sectornieuws

16 maart 2019

Nieuwe VUB-ULB leerstoel voor duurzamer Belgisch infrastructuurbeleid

Op 15 maart 2019 werd de gloednieuwe leerstoel “Chair in Infrastructure Asset Management & Life-Cycle Planning” van de VUB en ULB officieel ingehuldigd. Leerstoelhouder is prof. dr. Elvira Haezendonck (VUB) die er samen met co-promotor prof. dr. Manuel Hensman (ULB) een nieuwe beleidsaanpak zal formuleren voor de (transport)infrastuctuur in ons land.

lees meer

Opinie

13 maart 2019

“Advies- en ingenieursbureaus dragen bij tot een leefbare samenleving”

BOUWEN AAN VLAANDEREN 1/2019 - ORI, de federale organisatie van advies- en ingenieursbureaus, heeft sinds eind 2018 een nieuwe directeur. Christophe Hautier heeft een ambitieuze visie voor ORI en stelt duidelijke doelen op voor de sectororganisatie.

lees meer

Tool

ORI berekeningsformule

De herzieningsformule vormt een reële en billijke benadering voor de berekening van het belangrijk economisch nadeel, zoals dit in de wet is beschreven. Deze formule is tot stand gekomen in overleg met de verschillende opdrachtgevers actief in de riolerings- en wegeniswerken.

lees meer

Agenda

Jun24
Infosessie
SAVE THE DATE - Infosessie GRB-conforme as-builtplannen en het AWV Legendeboek

Gent


Op maandag 24 juni 2019 organiseert Informatie Vlaanderen samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een infosessie over de GRB-conforme as-builtplannen die nu volgens het nieuwe legendeboek van AWV kunnen aangeleverd worden. Inschrijven is mogelijk In de week van 20 mei.

lees meer

Jun13
Conferentie
ORI Algemene Vergadering & Conferentie

Brussel


Onze Algemene Vergadering wordt dit jaar gevolgd door een conferentie en netwerkmoment, waarbij we aandacht zullen besteden aan de rol van de ingenieursbureaus in het Climate Change debat.

lees meer

Jun05
Infosessie
Appropriate conflict resolution in major EPC projects: legal and engineering challenges

Antwerpen


Disputes arising from EPC projects are usually complex and expensive. The best way to resolve disputes is to avoid their occurrence in the first place by inter alia drafting a clear specification, implementing an effective project management plan and adhering to the project plan together with effective contract management.

lees meer