Commerciƫle partners

Wienerberger

www.wienerberger.be/

Wereldwijd staan de natuurlijke bouwmaterialen en oplossingen van Wienerberger voor esthetiek, comfort, veiligheid en vooral ook duurzaamheid. De binnenmuur-stenen, kleidakpannen, gevelstenen en kleiklinkers worden op de markt gebracht onder de gekende merknamen Porotherm, Koramic en Terca.

De natuurlijke kleiproducten van Wienerberger vormen de ideale bouwmaterialen voor mooie, duurzame en comfortabele woningen,  bedrijfsgebouwen, kantoren, scholen, ziekenhuizen, ... Ze worden aangeboden in een rijke variatie, zodat elke architectuur tot haar recht komt en een harmonieus geheel vormt. In welke stijl ook: klassiek, rustiek, eigentijds, ...

 

In een bouwmarkt die voortdurend in beweging is met alsmaar strengere energie- en isolatievereisten en duurzaamheidsnormen voor woningen en gebouwen, streeft Wienerberger voortdurend naar vernieuwing met intelligente bouwconcepten en totaaloplossingen en hecht hierbij groot belang aan het  duurzaamheidsaspect, zowel op het gebied van groen produceren, bouwen als wonen.

 

Porotherm binnenmuurstenen zijn verkrijgbaar in diverse formaten en diktes, met variaties in volumegewicht, druksterkte en warmtegeleiding. Zo bieden we voor elke toepassing de meest geschikte oplossing. We hebben ook een oplossing voor een verhoogd akoestisch comfort. Dankzij onze innovatieve systemen, zoals Porotherm Lijm-Systeem en Porotherm Dryfix, worden de stenen snel en makkelijk geplaatst.

 

Wienerberger biedt met Koramic het breedste gamma kleidakpannen aan op de Belgische markt: een veelheid aan modellen, kleuren, afwerkingen (natuurlijk, geglazuurd, gesmoord, bezand, verweerd en geëngobeerd), toebehoren en niet-keramische hulpstukken. We bieden een totaaloplossing voor een perfect afgewerkt, weer- en winddicht dak.

 

Met Terca biedt Wienerberger het grootste assortiment uit klei vervaardigde gevelstenen. Naargelang de productiewijze worden bakstenen onderverdeeld in twee grote categorieën: handvormstenen, met een ambachtelijke look, en strengpersstenen die vlak en regelmatig van vorm zijn. Er bestaat ook een smallere Eco-brick gevelsteen, met ruimte voor meer isolatie. En wie nog dunner wil gaan, kan steenstrippen kiezen.

 

Ons gamma kleiklinkers bestaat uit een breed palet van diverse formaten, tinten en stijlen. Sommige modellen worden getrommeld zodat ze een authentieke, verweerde uitstraling verkrijgen. Sinds kort heeft Wienerberger onder de naam “Passaqua” ook waterpasserende kleiklinkers aan zijn gamma toegevoegd. Passaqua is een hoogwaardige strengpers kleiklinker met afstandhouders voor voegen van 6 mm breed. De kleiklinker zelf laat het water niet door, maar laat het “passeren” via de bredere voegen. Hierdoor blijft de grondwatervoorraad beter op peil en wordt het overstromingsrisico ingeperkt. Wienerberger kleiklinkers zijn 100% kleurvast en zorgen voor de finishing touch rond elk gebouw.

 

Meer informatie: www.wienerberger.be