Sector

14 september 2020

#WERFZE, De Bouw van Morgen - Klimaat

Op 11 september werd de nieuwe campagne #WERFZE over ‘de bouw van morgen' gelanceerd. Ben je gebeten door de bouwmicrobe of wil je meer weten over haar rol in maatschappelijke veranderingen? Volg dan zeker de livestreams op 11, 18 en 25 september rond klimaat, digitalisering en circulair bouwen met heel wat aandacht voor levenslang leren en onderwijs. Jongeren en experts nemen hierbij het woord. Bekijk hier een opname van de eerste livestream.

 

Een boeiend debat met Jos Delbeke (voormalig Europees klimaatonderhandelaar), Ronnie Belmans (Energyville) en Geert Verachtert (Van Roey - IFTECH). Met een introductie van Vlaams minister-president Jan Jambon. De uitzending wordt doorspekt met inzichten van jongeren met een bouwopleiding en prominenten zoals Lieven Boeve (Katholiek Onderwijs Vlaanderen), Raymonda Verdyck (GO!) en Luc Sels (KU Leuven).Tussenkomsten vanuit de studio van VCB-voorzitter Karl Neyrinck en Marc Dillen, directeur generaal van VCB. Tot slot brengen we ook het charter 'de bouw van morgen' onder de aandacht.

 

 


Lees ook

Sector

24 september 2020

Bekijk hier de sessies van het AWV Event BIM Q&A

Op 14 september 2020 ging de eerste BIM Q&A-sessie door. Door Covid-19 was AWV genoodzaakt om dit event online te laten doorgaan. Hier kan je de verschillende sessies herbekijken en de bijhorende presentaties downloaden.

lees meer

Sector

21 september 2020

SIOD: COVID-19 checklist voor de bouwsector

Deze checklist wordt opgesteld in aansluiting op het Plan voor Eerlijke Concurrentie in de bouwsector, dat meer duidelijkheid en transparantie garandeert aan werkgevers en werknemers. Het moet hen tevens in de gelegenheid stellen om een vorm van autocontrole uit te voeren.

lees meer

Maatschappelijk

21 september 2020

VBO Nota: 'Ontwikkeling tijdelijke werkloosheid wegens Corona-overmacht (maart-augustus)'

In de voorbije weken heeft het Competentiecentrum Economie en Conjunctuur van het VBO zich in detail gebogen over de meest recente cijfers van de RVA i.v.m. de tijdelijke werkloosheid wegens Corona-overmacht, die nu beschikbaar zijn tot eind augustus. U vindt hier de nota van het VBO.

lees meer