Sector

18 januari 2024

Green Deal Kimaatbestendige Omgeving

Foto blootlegging De Vunt Leuven

De Green Deal Klimaatbestendige Omgeving is op 18 januari 2024 officieel van start gegaan voor een looptijd van 3 jaar.

 

ORI is een enthousiaste partner in dit belangrijke initiatief van Departement Omgeving en Vlaamse Milieumaatschappij. Het doel is een breed stakeholdernetwerk te mobiliseren rond de toenemende uitdagingen voor de ruimtelijke ontwikkeling op het gebied van klimaatverandering, biodiversiteit en welzijn, en de ervaringen uit de praktijk te laten doorstromen naar het beleid.

Ingenieursbureaus zullen ongetwijfeld een waardevolle bijdrage kunnen leveren in de verschillende gebieden die onder deze green deal aan bod komen, zoals klimaatbestendige infrastructuur, publieke ruimte en gebouwen, natuurversterkende stedenbouw en sponssteden. ORI zal onder andere de rol spelen van mede-trekker van de focusgroep Klimaatbestendige infrastructuur samen met het Departement Mobiliteit en Openbare Werken.

 

Geïnteresseerd? Je bent meer dan welkom om mee te doen. Er zijn verschillende deelnameniveaus mogelijk. Vul het formulier in om je kandidaat te stellen voor deze Green Deal en en neem contact met ons op.

 

www.klimaatbestendig.be


Lees ook

Professioneel

5 juni 2024

Het witboek over Smart Building

Publicatie van het eerste Belgische referentiedocument voor smart building in België

lees meer

Sector

24 mei 2024

Europese ingenieursbureaus blijven sterk en optimistisch

De meest recente industriebarometer van EFCA laat zien dat Europese ingenieursbureaus sterk en optimistisch blijven. 95% van de deelnemende landen meldt stabiele of groeiende markten.

lees meer

Beleid

11 april 2024

Nieuwe EU-regels ter verbetering van de behandeling en hergebruik van stedelijk afvalwater

Op 10 april keurde het Europees Parlement het akkoord goed dat in januari 2024 met de Raad is bereikt over de herziening van de EU-normen voor waterbeheer en de behandeling van stedelijk afvalwater om de volksgezondheid en het milieu beter te beschermen.

lees meer