Sector

14 juli 2023

Groepszakenreis ‘Ivoorkust’

Awex, FIT en hub.brussels organiseren een economische zending naar Ivoorkust, die plaatsvindt van 2 tot 6 december 2023 in Abidjan. Doelsectoren zijn onder andere infrastructuur, groene economie en energie.

 

Op het programma: contacten met lokale overheden, internationale instellingen (waaronder de Afrikaanse Ontwikkelingsbank), kamers van koophandel en natuurlijk individuele B2B- en B2G-contacten.

 

Ivoorkust kent al meer dan tien jaar een van de meest aanhoudende economische groeicijfers in Afrika bezuiden de Sahara. De economie heeft de gezondheidscrisis goed doorstaan en haalde in 2022 al opnieuw een groeicijfer van 7%.

 

Waarom deelnemen? Om meer te weten te komen over de Ivoriaanse markt en zijn mogelijkheden, om lokale bedrijven en opdrachtgevers uit de publieke sector te ontmoeten, om te profiteren van de logistieke steun van een groepszakenreis en de deur-opening die een officiële economische zending betekent, en om de verantwoordelijken van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank en andere belangrijke donoren te ontmoeten.

Details en inschrijving


Lees ook

Beleid

11 april 2024

Nieuwe EU-regels ter verbetering van de behandeling en hergebruik van stedelijk afvalwater

Op 10 april keurde het Europees Parlement het akkoord goed dat in januari 2024 met de Raad is bereikt over de herziening van de EU-normen voor waterbeheer en de behandeling van stedelijk afvalwater om de volksgezondheid en het milieu beter te beschermen.

lees meer

Partners

11 april 2024

Gidsen voor duurzaamheidsrapportage

Twee VBO-gidsen om grote ondernemingen en kmo’s te helpen bij hun ESG-rapportage

lees meer

Beleid

10 april 2024

Nieuw regelgeving voor voorschotten in overheidsopdrachten

De wet van 22 december 2023 heeft de regelgeving inzake overheidsopdrachten gewijzigd teneinde de toegang van KMO's tot die opdrachten te bevorderen. De belangrijkste maatregelen die door deze wet worden ingevoerd, hebben betrekking op de regels voor het toekennen van voorschotten.

lees meer