Pers

16 mei 2022

Christophe Hautier neemt afscheid als directeur van ORI

ORI, de nationale organisatie van advies- en ingenieursbureaus, gaat op zoek naar een nieuwe directeur. Christophe Hautier, die sinds eind 2018 de functie uitoefende, gaat begin juni van dit jaar een nieuwe uitdaging aan. De voorzitter van de organisatie, Jan Parys, zal in afwachting van de nieuwe directeur, de lopende zaken opvolgen. 

Na bijna 4 zeer boeiende en interessante jaren neemt Christophe Hautier afscheid van de organisatie. Hij heeft er in grote mate mee voor gezorgd dat ORI een modernere organisatie werd, waar communicatie en samenwerken met andere organisaties en bedrijven een belangrijke focus werd. Ook het op de agenda zetten van belangrijke maatschappelijke thema’s, zoals climate change (Vision Paper 2019), circulair bouwen (project 'Circularia'), energietransitie en mobiliteit behoorde tot de verwezenlijkingen. 

De belangrijke bijdrage van de advies- en ingenieursbureaus aan de digitalisering van de bouwsector (zie ook nivb.be) werd blijvend in de kijker gezet, en ook het imago van de sector en het beroep stond hoog op de agenda. 

Na een uitdagende COVID-periode zet Christophe Hautier nog een laatste keer zijn schouders onder de organisatie van de ORI Conference op 24/05/2022, die dit jaar fysiek zal doorgaan in Maison de la Poste, en waar interessante topics als data, AI en metaverse in de bouwsector op de agenda staan.

De voorzitter en het bestuursorgaan willen Christophe bedanken voor de vruchtbare samenwerking van de afgelopen jaren, en wensen hem veel succes in zijn nieuwe uitdaging.


Jan Parys
Voorzitter ORI vzw
info@ori.be


Lees ook

Professioneel

12 maart 2024

Nieuwe regels voor buitencontractuele aansprakelijkheid met betrekking tot hulppersonen

Het wetsvoorstel met betrekking tot boek 6 van het Burgerlijk Wetboek, dat de buitencontractuele aansprakelijkheid regelt, werd op 1 februari goedgekeurd. Deze hervorming verandert ingrijpend de regels voor buitencontractuele aansprakelijkheid.

lees meer

Sector

18 januari 2024

Green Deal Kimaatbestendige Omgeving

De Green Deal Kimaatbestendige Omgeving is vandaag officieel van start gegaan. ORI is partner in dit belangrijke project.

lees meer