Pers

16 mei 2022

Christophe Hautier neemt afscheid als directeur van ORI

ORI, de nationale organisatie van advies- en ingenieursbureaus, gaat op zoek naar een nieuwe directeur. Christophe Hautier, die sinds eind 2018 de functie uitoefende, gaat begin juni van dit jaar een nieuwe uitdaging aan. De voorzitter van de organisatie, Jan Parys, zal in afwachting van de nieuwe directeur, de lopende zaken opvolgen. 

Na bijna 4 zeer boeiende en interessante jaren neemt Christophe Hautier afscheid van de organisatie. Hij heeft er in grote mate mee voor gezorgd dat ORI een modernere organisatie werd, waar communicatie en samenwerken met andere organisaties en bedrijven een belangrijke focus werd. Ook het op de agenda zetten van belangrijke maatschappelijke thema’s, zoals climate change (Vision Paper 2019), circulair bouwen (project 'Circularia'), energietransitie en mobiliteit behoorde tot de verwezenlijkingen. 

De belangrijke bijdrage van de advies- en ingenieursbureaus aan de digitalisering van de bouwsector (zie ook nivb.be) werd blijvend in de kijker gezet, en ook het imago van de sector en het beroep stond hoog op de agenda. 

Na een uitdagende COVID-periode zet Christophe Hautier nog een laatste keer zijn schouders onder de organisatie van de ORI Conference op 24/05/2022, die dit jaar fysiek zal doorgaan in Maison de la Poste, en waar interessante topics als data, AI en metaverse in de bouwsector op de agenda staan.

De voorzitter en het bestuursorgaan willen Christophe bedanken voor de vruchtbare samenwerking van de afgelopen jaren, en wensen hem veel succes in zijn nieuwe uitdaging.


Jan Parys
Voorzitter ORI vzw
info@ori.be


Lees ook

Professioneel

24 augustus 2022

Aandacht voor ‘Waterbewust Bouwen’ tijdens vakbeurs over watertechnologie in Leuven

Aquarama, mediaplatform over watertechnologie, organiseert op 20 oktober in de Brabanthal te Leuven – Haasrode de Aquarama Trade Fair. Tijdens de jaarlijkse netwerkdag waar een duizendtal mensen samenkomen rond het thema ‘duurzaam watermanagement’ verzorgen kenniscentra enkele lezingen waartoe we u vriendelijk uitnodigen.

lees meer

Leden

11 juli 2022

Rebranding van advies- en ingenieursbureau Evolta

ORI-lid en familiebedrijf Evolta heeft na 40 jaar een rebranding doorgevoerd, dat dankzij een ruime bevraging van hun netwerk en ontmoetingen met medewerkers, partners, klanten en concurrenten een perfecte vertaling is van haar DNA, waarden en visie.

lees meer

Partners

8 juli 2022

ACO - Filterloos, performant en onderhoudsvriendelijk, daar moest deze kraan-en hijsspecialist niet lang over twijfelen

Partnerbijdrage - Bij kraan- en hijsspecialist Sarens in Wolvertem werden 6 betonnen filterloze olieafscheiders van ACO geplaatst zodat op de volledige site koolwaterstoffen (KWS), oliën en benzine gravitair afgescheiden kunnen worden. Aloca ontfermde zich over de werken en de plaatsing van de afscheiders, die op hun beurt geleverd werden door ACO, specialist in oplossingen voor regenwaterbeheer en afvalwaterbehandeling. “Er werd gekozen voor de filterloze Oleosmart afscheiders, die een grote meerwaarde zijn op plaatsen waar veel zwevende stoffen, slib of andere verontreinigingen aanwezig zijn die eventueel op de filter kunnen afzetten”, aldus ing. Rony Verbuyst van ACO.

lees meer