Pers

16 mei 2022

Christophe Hautier neemt afscheid als directeur van ORI

ORI, de nationale organisatie van advies- en ingenieursbureaus, gaat op zoek naar een nieuwe directeur. Christophe Hautier, die sinds eind 2018 de functie uitoefende, gaat begin juni van dit jaar een nieuwe uitdaging aan. De voorzitter van de organisatie, Jan Parys, zal in afwachting van de nieuwe directeur, de lopende zaken opvolgen. 

Na bijna 4 zeer boeiende en interessante jaren neemt Christophe Hautier afscheid van de organisatie. Hij heeft er in grote mate mee voor gezorgd dat ORI een modernere organisatie werd, waar communicatie en samenwerken met andere organisaties en bedrijven een belangrijke focus werd. Ook het op de agenda zetten van belangrijke maatschappelijke thema’s, zoals climate change (Vision Paper 2019), circulair bouwen (project 'Circularia'), energietransitie en mobiliteit behoorde tot de verwezenlijkingen. 

De belangrijke bijdrage van de advies- en ingenieursbureaus aan de digitalisering van de bouwsector (zie ook nivb.be) werd blijvend in de kijker gezet, en ook het imago van de sector en het beroep stond hoog op de agenda. 

Na een uitdagende COVID-periode zet Christophe Hautier nog een laatste keer zijn schouders onder de organisatie van de ORI Conference op 24/05/2022, die dit jaar fysiek zal doorgaan in Maison de la Poste, en waar interessante topics als data, AI en metaverse in de bouwsector op de agenda staan.

De voorzitter en het bestuursorgaan willen Christophe bedanken voor de vruchtbare samenwerking van de afgelopen jaren, en wensen hem veel succes in zijn nieuwe uitdaging.


Jan Parys
Voorzitter ORI vzw
info@ori.be


Lees ook

Professioneel

5 juni 2024

Het witboek over Smart Building

Publicatie van het eerste Belgische referentiedocument voor smart building in België

lees meer

Sector

24 mei 2024

Europese ingenieursbureaus blijven sterk en optimistisch

De meest recente industriebarometer van EFCA laat zien dat Europese ingenieursbureaus sterk en optimistisch blijven. 95% van de deelnemende landen meldt stabiele of groeiende markten.

lees meer

Beleid

11 april 2024

Nieuwe EU-regels ter verbetering van de behandeling en hergebruik van stedelijk afvalwater

Op 10 april keurde het Europees Parlement het akkoord goed dat in januari 2024 met de Raad is bereikt over de herziening van de EU-normen voor waterbeheer en de behandeling van stedelijk afvalwater om de volksgezondheid en het milieu beter te beschermen.

lees meer