Academy

22 juni 2021

Bekijk hier het ORI-webinar 'Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare, een duurzaam project van Arcadis en B-Architecten'

ORI organiseerde op 21/06 samen met advies- en ingenieursbureau Arcadis, architectenbureau B-Architecten en de Stad Roeselare een webinar over hoe efficiënt wordt samengewerkt met BIM. Verwacht alvast interessante presentaties over het project zelf, 3D-scanning en puntenwolken, aspect- en gefedereerde modellen en duurzaamheid. 

 

In dit webinar, georganiseerd met de ondersteuning van het het Agentschap Innoveren en Ondernemen, proberen we u via een concrete case aan te tonen hoe efficiënt kan samengewerkt worden met BIM. Advies- en ingenieursbureau Arcadis, B-Architecten en de Stad Roeselare lichten toe. 

 

Op de agenda

  • Het Project: Stadhuis Roeselare (Bart Vandenbroecke, Stad Roeselare)
  • BIM: wat en waarom (Toon Demuynck, Arcadis)
  • Samenwerken in de praktijk (Toon Demuynck, Arcadis)
  • 3D-puntenscanning en puntenwolken (Dion Lobrecht, B-Architecten)
  • Aspect- en gefedereerde modellen (Toon Demuynck, Arcadis)
  • Duurzaamheid (Toon Demuynck, Arcadis)
  • Q&A

Voor wie is deze infosessie interessant?

-       Ingenieurs en medewerkers van advies- en ingenieursbureaus

-       Architecten en medewerkers van architectenbureaus

-       Bouwondernemingen

-       Innovators

-       Voor wie de digitalisatie van de bouwwereld op de voet wil volgen

 

Het webinar is volledig in het Nederlands doorgegaan. Vertaling is niet voorzien. 

In samenwerking met

Met ondersteuning van


Lees ook

Sector

5 juli 2021

ABB Robotics maakt bouwsector veiliger en duurzamer met automatisering

Negen van de tien bouwbedrijven voorspellen tegen 2030 een nijpend tekort aan bekwame vakmensen. Ook zegt 81 procent van hen in de komende tien jaar robots te introduceren. Hierbij zijn veiligheid en milieu belangrijke katalysatoren voor versnelde investeringen in robotica.

lees meer

Academy

28 juni 2021

Bekijk hier het ORI-webinar 'Werken na Corona', met Kilian Wawoe

ORI organiseerde op 25/06/2021 samen met HR-wetenschapper Kilian Wawoe (Vrije Universiteit Amsterdam) en Berenschot een webinar over hoe er zal worden gewerkt na corona. Welke lessen kunnen we trekken na meer dan een jaar thuiswerken? In dit webinar wordt u bijgepraat over het onderzoek naar werken op afstand en de ervaringen tijdens de lockdown. Daarnaast krijgt u een aantal praktische tips voor de werkgever en voor u als werknemer over werken na Corona. Dit webinar is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

lees meer

Sector

22 juni 2021

Tractebel zit in consortium VRT Morgen voor de bouw van een nieuw compact en horizontaal gebouw

De VRT heeft een partner voor de bouw van het nieuwe VRT-huis geselecteerd. De opdracht wordt gegund aan het bouwteam bestaande uit OFFICE Kersten Geers David Van Severen, Jaspers-Eyers Architects, Bureau Bas Smets, Tractebel, CES, Ideal Acoustics, Willemen Construct, Jan De Nul Group en EEG. Onder de naam VRT Morgen bundelen zij hun krachten om het nieuwe VRT-huis te realiseren waarheen de publieke omroep kan verhuizen vanaf de zomer van 2026. Het nieuwe mediahuis zet maximaal in op flexibiliteit en samenwerking en plaatst ontmoetingsplekken tussen de VRT-medewerkers centraal. Het is een compact en toegankelijk gebouw dat bestaat uit twee gestapelde volumes. Een gelijkvloers met mezzanine en slechts drie bovenliggende verdiepingen van 87 x 87 m typeren het bouwwerk. Een groene omgeving floreert in en rond het nieuwe VRT-huis.

lees meer