Academy

22 juni 2021

Bekijk hier het ORI-webinar 'Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare, een duurzaam project van Arcadis en B-Architecten'

ORI organiseerde op 21/06 samen met advies- en ingenieursbureau Arcadis, architectenbureau B-Architecten en de Stad Roeselare een webinar over hoe efficiënt wordt samengewerkt met BIM. Verwacht alvast interessante presentaties over het project zelf, 3D-scanning en puntenwolken, aspect- en gefedereerde modellen en duurzaamheid. 

 

In dit webinar, georganiseerd met de ondersteuning van het het Agentschap Innoveren en Ondernemen, proberen we u via een concrete case aan te tonen hoe efficiënt kan samengewerkt worden met BIM. Advies- en ingenieursbureau Arcadis, B-Architecten en de Stad Roeselare lichten toe. 

 

Op de agenda

  • Het Project: Stadhuis Roeselare (Bart Vandenbroecke, Stad Roeselare)
  • BIM: wat en waarom (Toon Demuynck, Arcadis)
  • Samenwerken in de praktijk (Toon Demuynck, Arcadis)
  • 3D-puntenscanning en puntenwolken (Dion Lobrecht, B-Architecten)
  • Aspect- en gefedereerde modellen (Toon Demuynck, Arcadis)
  • Duurzaamheid (Toon Demuynck, Arcadis)
  • Q&A

Voor wie is deze infosessie interessant?

-       Ingenieurs en medewerkers van advies- en ingenieursbureaus

-       Architecten en medewerkers van architectenbureaus

-       Bouwondernemingen

-       Innovators

-       Voor wie de digitalisatie van de bouwwereld op de voet wil volgen

 

Het webinar is volledig in het Nederlands doorgegaan. Vertaling is niet voorzien. 

In samenwerking met

Met ondersteuning van


Lees ook

Professioneel

24 augustus 2022

Aandacht voor ‘Waterbewust Bouwen’ tijdens vakbeurs over watertechnologie in Leuven

Aquarama, mediaplatform over watertechnologie, organiseert op 20 oktober in de Brabanthal te Leuven – Haasrode de Aquarama Trade Fair. Tijdens de jaarlijkse netwerkdag waar een duizendtal mensen samenkomen rond het thema ‘duurzaam watermanagement’ verzorgen kenniscentra enkele lezingen waartoe we u vriendelijk uitnodigen.

lees meer

Leden

11 juli 2022

Rebranding van advies- en ingenieursbureau Evolta

ORI-lid en familiebedrijf Evolta heeft na 40 jaar een rebranding doorgevoerd, dat dankzij een ruime bevraging van hun netwerk en ontmoetingen met medewerkers, partners, klanten en concurrenten een perfecte vertaling is van haar DNA, waarden en visie.

lees meer

Partners

8 juli 2022

ACO - Filterloos, performant en onderhoudsvriendelijk, daar moest deze kraan-en hijsspecialist niet lang over twijfelen

Partnerbijdrage - Bij kraan- en hijsspecialist Sarens in Wolvertem werden 6 betonnen filterloze olieafscheiders van ACO geplaatst zodat op de volledige site koolwaterstoffen (KWS), oliën en benzine gravitair afgescheiden kunnen worden. Aloca ontfermde zich over de werken en de plaatsing van de afscheiders, die op hun beurt geleverd werden door ACO, specialist in oplossingen voor regenwaterbeheer en afvalwaterbehandeling. “Er werd gekozen voor de filterloze Oleosmart afscheiders, die een grote meerwaarde zijn op plaatsen waar veel zwevende stoffen, slib of andere verontreinigingen aanwezig zijn die eventueel op de filter kunnen afzetten”, aldus ing. Rony Verbuyst van ACO.

lees meer