Professioneel

2 april 2020

Coronavirus: Vlaamse regering kondigt nieuwe economische maatregelen aan

De Vlaamse regering heeft op 1 april de compensatiepremie aangekondigd als nieuwe economische steunmaatregel voor bedrijven die minstens 60% omzetsverlies lijden in april.

 

Omdat de hinderpremie, waarbij 4000 euro wordt voorzien, enkel geldt voor fysieke winkels die moeten sluiten (maatregel van 13 maart 2020), kondigt de Vlaamse regering nu ook de compensatiepremie aan. Dit is een premie van 3000 euro voor bedrijven die minstens 60% omzetsverlies lijden tn opzichte van dezelfde periode vorig jaar. de referentieperiode is 14 maart 2020 tot en met 30 april 2020.  

 

De compensatiepremie kan je binnenkort via een verklaring op eer aanvragen bij VLAIO

 

Bron: Vlaanderen en Unizo

 


Lees ook

Pers

7 juli 2020

OPEN BRIEF - Maak van renovaties en vernieuwbouw een essentiële pijler in het Vlaamse heropbouwbeleid

De bouwsector, met meer dan 187.000 directe en meer dan 243.000 indirecte jobs in Vlaanderen en met een jaarlijkse omzet van 51 miljard euro, is een essentiële pijler voor de heropbouw van de Vlaamse economie na corona. Beleid dat focust op renovatie en vernieuwbouw zal zorgen voor lokale investeringen, jobcreatie en lagere energiefacturen, en helpt Vlaanderen ook zijn energiedoelstellingen bereiken.

lees meer

Sector

3 juli 2020

ORI werkt samen met de VCB aan het imago van de bouw als maatschappelijke sector op hoogtechnologische koers

ORI is één van de ondertekenaars van het charter waarbij we samen met de Confederatie Bouw het engagement nemen om de innovatieve knowhow van de Vlaamse bouw te valoriseren en mee kenbaar te maken

lees meer

Professioneel

1 juli 2020

De blijvende gevolgen van de lockdown op ondernemingen

Monard Law en Group S organiseerden op 25 juni 2020 een webinar rond de blijvende gevolgen van de lockdown op ondernemingen. Dit webinar werd opgenomen en kan hier bekeken worden.

lees meer