Infosessie

Infosessie GRB-conforme as-builtplannen en het AWV Legendeboek

Op maandag 24 juni 2019 organiseert Informatie Vlaanderen samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een infosessie over de GRB-conforme as-builtplannen die nu volgens het nieuwe legendeboek van AWV kunnen aangeleverd worden. 

 

GRB-conforme as-builtplannen

In juni 2018 publiceerde Informatie Vlaanderen nieuwe GRB-skeletspecificaties die van toepassing zijn bij het opstellen van een GRB-conform as-builtplan. Deze specificaties zijn het gevolg van een betere afstemming met het legendeboek van AWV en het Gemeentelijk Gegevensmodel inventarisatie openbaar domein versie 1.0 (Ondertussen hernoemd tot het OSLO Openbaar Domein model). De nieuwe GRB-skeletspecificaties en templates vindt u op deze pagina.

 

De instructiebundel en het Legendeboek van AWV

Het algemene kader voor het opleveren van as-built informatie wordt verder concreet uitgewerkt in de nieuwe instructiebundel voor technische documentatie van het Agentschap Wegen. Deze schrijft nu voor om as-builtplannen aan te leveren aan het agentschap volgens het nieuwe legendeboek van AWV dat GRB-conform is. Het nieuwe legendeboek en de template van AWV vindt u terug onder “Templates & Legendeboek – Legendeboek GRB-conform” op de AWV-website.

 

Door deze aanpassingen heeft AWV haar topografische legende conform gemaakt met de GRB-skeletbestekken. Daardoor bent u als aannemer niet meer verplicht om bepaalde situaties 2x op te meten. Deze afstemming is nu ook terug te vinden in de instructiebundel, zoals hier werd aangekondigd. De afgelopen maanden is intensief gewerkt aan de documentatie, het aanpassen van symbolen en de templates.

 

Graag lichten we alles meer in detail toe op de infosessie GRB-conforme as-builtplannen en het AWV legendeboek.

terug naar overzicht

Praktisch

Datum en tijd

24 juni 2019 om 14u00Locatie

Virginie Lovelinggebouw
Koningin Fabiolalaan
9000, GentDeelnameprijs

-Met de steun van: