Partnerartikel

4 februari 2020

Bouwkundige verzakkingen snel, slim en duurzaam opgelost

Dankzij een innovatieve injectietechnologie zorgt URETEK voor funderingsherstel en het liften van verzakte vloeren en (spoor)wegen. Vaak al binnen één of enkele dagen, zonder hak- en breekwerk en met minimale overlast. Bewoners ondervinden nauwelijks hinder, stilstand bij bedrijven wordt voorkomen en (spoor)wegen zijn weer snel vrij te geven. Bovendien worden toekomstige verzakkingen voorkomen dankzij het verstevigen van de ondergrond.

Gepatenteerde methode
URETEK staat wereldwijd bekend als dé specialist op het gebied van het liften en ondervullen van verzakte be­tonvloeren en ondergrondverbetering van funderingen op staal. Met een techniek die sinds 1983 al in meer dan vijftig landen succesvol wordt toegepast in vrijwel alle soorten bodemlagen, van zand en klei tot leem en veen. URETEK is de enige die deze gepatenteerde methode in België mag toepassen.

Drie oplossingsmogelijkheden
Er zijn drie uitvoeringsmethoden, gebaseerd op injecties met 2-componenten expansiehars: URETEK Floorlift®, URETEK DeepInjection®en URETEK PowerPile®. De hars wordt hierbij direct onder de verzakte betonvloer of fundering geïnjecteerd, óf in geotextiele elementen die in de ondergrond worden aangebracht. Door de expansiekracht wordt de spanning in de ondergrond verhoogd, waardoor de constructie of fundering gecorrigeerd, gestabiliseerd en/of gelift wordt. Hiermee levert URETEK de meest effectieve en tijdsbesparende technieken in de markt.

 

Dit is een artikel via onze partner URETEK. Nader kennismaken met URETEK? Kijk op www.uretek.be of bezoek een van de Lunch & Meet-sessies die door het hele land worden georganiseerd.


Lees ook

Sectornieuws

7 februari 2020

1 april 2020 - einde overgangsmaatregelen voor bagger- en ruimingsspecie

Op 1 april 2020 zal het een jaar geleden zijn dat de nieuwe 'grondverzetsregeling' in voege trad. Op die dag loopt de overgangsperiode voor bagger- en ruimingsspecie ten einde.

lees meer

Sectornieuws

5 februari 2020

WTCB ontvangt “Gouden Baksteen 2020” van Bouwunie

Het WTCB heeft vrijdag 31/1 tijdens het jaarlijks gala-event van Bouwunie in ’t Bau-huis te Sint-Niklaas “De Gouden Baksteen” in de wacht gesleept. Bouwunie reikt deze award jaarlijks uit aan een persoonlijkheid, organisatie of instelling die zich uitermate inzet voor de bouwsector.

lees meer

Partnerartikel

4 februari 2020

Bouwkundige verzakkingen snel, slim en duurzaam opgelost

De belangrijkste vraag bij een verzakking: hoe lossen we dit probleem snel en met zo min mogelijk overlast op, tegen zo laag mogelijke kosten? Onze partner URETEK biedt het antwoord, met een innovatieve methode die al sinds 1983 zijn vruchten afwerpt en nu ook in België wordt toegepast.

lees meer