Sector

20 oktober 2021

WTCB creëerde nieuwe landingspagina specifiek voor bouwdetails voor renovatie

Tegen 2050 moet ons gebouwenbestand volledig gerenoveerd zijn. De uitdaging bestaat erin de energieprestaties van de gebouwen aanzienlijk te verbeteren door renovaties. Het WTCB stelt daarom typische details van thermische isolatie bij renovatiewerkzaamheden ter beschikking van de sector. Het doet dit d.m.v. een landingspagina op de website die specifiek gewijd is aan deze renovatiedetails en regelmatig een update zal krijgen.

 

Renovatiedetails: bouwknooppunten, speciaal ontworpen voor renovatieprojecten

Het WTCB ontwikkelt typische bouwdetails van thermische isolatie bij renovatiewerkzaamheden. Alle muren zullen worden aangepakt, te beginnen met de gevels, vloeren en daken. De eerste reeks details, gewijd aan interne isolatie, is nu al terug te vinden op de website van WTCB.

 

Webinar: Aandachtspunten voor bouwdetails bij renovaties (9/11)

Elk renovatieproject is anders. Het is dus belangrijk dat je de referentiedetails kan toepassen. Tijdens dit webinar overlopen we de verschillende aandachtspunten voor de uitvoering van bouwdetails, zodat je over een fundamentele checklist beschikt voor de goede uitvoering van de details. Schrijf je gratis in.

 

Workshop: Bouwdetails bij renovaties – Limelette (16/11)

Deze praktische workshop vormt de ideale gelegenheid om ervaringen te benutten en uit te wisselen, te werken op concrete renovatiedetails en de belangrijke aspecten uit het webinar 'Bouwdetails bij renovaties - aandachtspunten' in de praktijk om te zetten.

Schrijf je snel in (beperkte plaatsen)

 

5 video's om je kennis over binnenisolatie te verbeteren

Dit type isolatie vereist meer zorg dan andere technieken, maar is in sommige gevallen de enige mogelijkheid om het isolatieniveau van bestaande muren te verbeteren, vooral in stedelijke gebieden. Deze video’s helpen je op weg om een binnenisolatieproject correct uit te voeren. Klik hier. 


Lees ook

Beleid

11 april 2024

Nieuwe EU-regels ter verbetering van de behandeling en hergebruik van stedelijk afvalwater

Op 10 april keurde het Europees Parlement het akkoord goed dat in januari 2024 met de Raad is bereikt over de herziening van de EU-normen voor waterbeheer en de behandeling van stedelijk afvalwater om de volksgezondheid en het milieu beter te beschermen.

lees meer

Partners

11 april 2024

Gidsen voor duurzaamheidsrapportage

Twee VBO-gidsen om grote ondernemingen en kmo’s te helpen bij hun ESG-rapportage

lees meer

Beleid

10 april 2024

Nieuw regelgeving voor voorschotten in overheidsopdrachten

De wet van 22 december 2023 heeft de regelgeving inzake overheidsopdrachten gewijzigd teneinde de toegang van KMO's tot die opdrachten te bevorderen. De belangrijkste maatregelen die door deze wet worden ingevoerd, hebben betrekking op de regels voor het toekennen van voorschotten.

lees meer