Beleid

6 januari 2021

Het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap schiet uit de startblokken

Sinds 1 januari 2021 is het Vlaams Energieagentschap (VEA) versterkt met een deel van de afdeling Energie, Klimaat en Groene Economie (EKG) van het departement Omgeving tot één verzelfstandigd agentschap van de Vlaamse overheid, namelijk het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap of kortweg VEKA.  

Zij zullen de komende jaren het energie- en klimaatbeleid in Vlaanderen verder vorm geven en maken van het VEKA het coördinerend agentschap en aanspreekpunt voor energie en klimaat. Ze beseffen dat een succesvol energiebeleid afhankelijk is van een duurzaam klimaatbeleid én dat deze wisselwerking ook omgekeerd telt. 

Als Vlaams Energie- en Klimaatagentschap beschikken ze over een grotere slagkracht, bundelen ze expertise uit verschillende domeinen en werken ze nauwer samen om ons nog beter van dienst te zijn. Ze stimuleren rationeel energiegebruik, zetten in op een milieuvriendelijke en hernieuwbare energieproductie en streven naar een vermindering van broeikasgasemissies in Vlaanderen. Zo kunnen ze samen de transitie maken naar een klimaatneutrale, energie-efficiënte en duurzame Vlaamse samenleving.  

Geïnteresseerd in de missie van VEKA, concrete taken en nieuwe organisatiestructuur? Bezoek hier de website. 


Lees ook

Professioneel

15 januari 2021

FIDIC: 'Workplace challenges and best practices due to COVID-19'

This article is based on a market analysis by FIDIC and focuses on new and evolved challenges faced by consulting engineering firms in their internal environment with respect to their staff and facilities and their resulting best practices.

lees meer

Beleid

6 januari 2021

Het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap schiet uit de startblokken

Sinds 1 januari 2021 is het Vlaams Energieagentschap (VEA) versterkt met een deel van de afdeling Energie, Klimaat en Groene Economie (EKG) van het departement Omgeving tot één verzelfstandigd agentschap van de Vlaamse overheid, namelijk het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap of kortweg VEKA.

lees meer

Beleid

14 december 2020

Herbekijk hier het webinar 'Vlaamse Veerkracht'

De Vlaamse regering organiseerde op 11 december 2020 in samenwerking met VLEVA een webinar over de concrete implementatie van het relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’ en de link met Europese financiering. Het doel was om alle stakeholders bijeen te brengen om hen te informeren over hoe het investeringsplan de volgende maanden zal uitgerold worden. Klik hier voor de volledige opname en de presentaties van de verschillende ministers.

lees meer