Beleid

6 januari 2021

Het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap schiet uit de startblokken

Sinds 1 januari 2021 is het Vlaams Energieagentschap (VEA) versterkt met een deel van de afdeling Energie, Klimaat en Groene Economie (EKG) van het departement Omgeving tot één verzelfstandigd agentschap van de Vlaamse overheid, namelijk het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap of kortweg VEKA.  

Zij zullen de komende jaren het energie- en klimaatbeleid in Vlaanderen verder vorm geven en maken van het VEKA het coördinerend agentschap en aanspreekpunt voor energie en klimaat. Ze beseffen dat een succesvol energiebeleid afhankelijk is van een duurzaam klimaatbeleid én dat deze wisselwerking ook omgekeerd telt. 

Als Vlaams Energie- en Klimaatagentschap beschikken ze over een grotere slagkracht, bundelen ze expertise uit verschillende domeinen en werken ze nauwer samen om ons nog beter van dienst te zijn. Ze stimuleren rationeel energiegebruik, zetten in op een milieuvriendelijke en hernieuwbare energieproductie en streven naar een vermindering van broeikasgasemissies in Vlaanderen. Zo kunnen ze samen de transitie maken naar een klimaatneutrale, energie-efficiënte en duurzame Vlaamse samenleving.  

Geïnteresseerd in de missie van VEKA, concrete taken en nieuwe organisatiestructuur? Bezoek hier de website. 


Lees ook

Sector

24 april 2021

Europese markt voor advies- en ingenieursbureaus: nieuwe groei wijst op optimisme na crisis

Als lid van de European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA) heeft ORI ook bijgedragen aan de laatste Industry Barometer, die laat zien dat de 12 maanden van de COVID-19-pandemie invloed hebben gehad op het aannamebeleid, de orderportefeuille, de omzet en de winstgevendheid. Als teken van de ‘terugkeer naar normaal’ is het personeelstekort momenteel echter de grootste uitdaging voor de advies- en ingenieurssector in Europa.

lees meer

stORIes

22 april 2021

Een haalbaar warmtezoneringsplan voor Evergem

stORIes / Aan het woord: Patrick Verdonck (Antea Group) over klimaat.

stORIes is de ledenblog van ORI.

lees meer

stORIes

22 april 2021

Kortrijk, de slimste smart energy community in Vlaanderen

stORIes / Aan het woord: Patrick Verdonck (Antea Group) over energietransitie.

stORIes is de ledenblog van ORI.

lees meer