Partners

27 augustus 2020

De nieuwe generatie parkeerdekafvoeren

Dit artikel is een bijdrage van onze partner ACO.

 

Parkeertorens vind je in ieder verstedelijkt gebied terug. Een ware beproeving voor afwateringsoplossingen. Naast de extreme verkeersbelasting kunnen ook zout- en smeltwater, maar ook vuil en sterke temperatuurverschillen het de afvoeren moeilijk maken. ACO biedt de oplossing: onze gietijzeren parkeerdekafvoeren zijn duurzaam bestand tegen alle invloeden van buitenaf. Ook op het gebied van brandveiligheid en flexibele aansluiting met de vloer, neem je met de nieuwe robuuste en compacte parkeerdekafvoeren geen enkel risico.

 

De nieuwe parkeerdekafvoeren van ACO zijn compacter dan ooit tevoren. Het vernieuwde gamma voldoet aan de huidige en toekomstige eisen. Dankzij het modulaire systeem biedt het een grote verscheidenheid aan oplossingen.

 

Brandveiligheid voorop

De gietijzeren parkeerdekafvoeren bieden een hoge brandveiligheid. Met een smeltpunt van 1150°C is gietijzer een materiaal dat niet brandbaar is. De geïntegreerde brandbeveiligingskit zorgt ervoor dat bijkomende brandbeveiligingsmaatregelen niet nodig zijn.

 

De veiligheid wordt bovendien vergroot dankzij de ingebouwde rookstop. Deze rookstop voorkomt dat de rook zich verspreidt totdat de brandbeveiligingskit volledig geactiveerd is.

 

Bestand tegen invloeden van buitenaf

De parkeerdekafvoeren zijn bestand tegen extreme belastingen. Zelfs onder grotere en zwaardere voertuigen blijven de parkeerdekafvoeren drukvast. Zowel in de winter als in de zomer zijn de parkeerdekafvoeren bestand tegen de weersomstandigheden. Zoutwater, strooimiddelen, zonlicht of grote hitte, deze neveneffecten hebben geen invloed op de sterkte en duurzaamheid van de parkeerdekafvoeren.

 

De vastgeschroefde roosters kunnen eenvoudig verwijderd worden om de vuilvangmand en brandbeveiligingskit makkelijk te reinigen. Bovendien bieden de vergrendelde roosters een uitstekende bescherming tegen vandalisme.

 

Voor elk type vloerbedekking

Zowel in industriële gietvloeren, als in klinkerbestrating of gietasfalt kunnen de parkeerdekafvoeren worden ingewerkt. De positionering van de afvoer kan makkelijk aan iedere vloerbedekkingshoogte worden aangepast. Met een eenvoudig draaimechanisme kan het opzetkader trapsgewijs op de gewenste hoogte worden ingesteld. De optionele ophoogringen bieden verdere instelmogelijkheden.

 

Klein maar sterk

De nieuwe parkeerdekafvoeren zijn compact maar ook robuust. Met een gewicht vanaf slechts 7 kg zijn ze aanzienlijk slanker geworden. Zo zijn de uitsparingsopeningen bij het rechtstreeks ingieten in beton heel wat kleiner en blijven ze vormvast.

 

Meer informatie?

Download de brochure onderaan dit artikel. 

Ga naar www.aco.be of mail naar Christian Dawance (cd@aco.be).


Lees ook

Sector

24 september 2020

Bekijk hier de sessies van het AWV Event BIM Q&A

Op 14 september 2020 ging de eerste BIM Q&A-sessie door. Door Covid-19 was AWV genoodzaakt om dit event online te laten doorgaan. Hier kan je de verschillende sessies herbekijken en de bijhorende presentaties downloaden.

lees meer

Sector

21 september 2020

SIOD: COVID-19 checklist voor de bouwsector

Deze checklist wordt opgesteld in aansluiting op het Plan voor Eerlijke Concurrentie in de bouwsector, dat meer duidelijkheid en transparantie garandeert aan werkgevers en werknemers. Het moet hen tevens in de gelegenheid stellen om een vorm van autocontrole uit te voeren.

lees meer

Maatschappelijk

21 september 2020

VBO Nota: 'Ontwikkeling tijdelijke werkloosheid wegens Corona-overmacht (maart-augustus)'

In de voorbije weken heeft het Competentiecentrum Economie en Conjunctuur van het VBO zich in detail gebogen over de meest recente cijfers van de RVA i.v.m. de tijdelijke werkloosheid wegens Corona-overmacht, die nu beschikbaar zijn tot eind augustus. U vindt hier de nota van het VBO.

lees meer