Pers

8 juni 2020

ORI hoofdsponsor Climate Proof Award van de Belgian Construction Awards

ORI, de nationale organisatie van advies- en ingenieursbureaus, is hoofdsponsor van de ‘Climate Proof Award’ die op 10 december 2020 zal worden uitgereikt aan een advies- en ingenieursbureau tijdens de Belgian Construction Awards, een evenement georganiseerd door Bouwkroniek en La Chronique.

 

De Climate Proof Award wordt toegekend aan het advies- en ingenieursbureau dat heeft meegewerkt aan de uitwerking van klimaatbestendige plannen en ontwerpen die een wezenlijke bijdrage leveren aan de beheersing van klimaatverandering. Volgens directeur van ORI, Christophe Hautier, is het van belang dat deze duurzaamheidsprijs in België wordt uitgereikt. ‘“Wij roepen deze prijs in het leven omdat we willen onderstrepen dat het belangrijk is om projecten te ondersteunen die op alle niveaus de nodige aandacht besteden aan klimaatbestendigheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid,” aldus de heer Hautier.

 

Ook Xylander Kroon, manager van de magazines Bouwkroniek en La Chronique, is verheugd over deze samenwerking. “Het is goed dat ORI en Bouwkroniek/La Chronique een dergelijke prijs introduceren. Het geeft aan welk belang de branche hecht aan klimaatvriendelijk bouwen,” aldus de heer Kroon.

 

Inschrijven voor de Climate Proof Award kan vanaf 17 augustus 2020. Een vakjury, onder leiding van de hoofdredactie van Bouwkroniek en La Chronique, zal de winnaar op 10 december 2020 bekendmaken tijdens een gala avond. De winnaars en de genomineerden zullen uitgebreid worden geportreteerd in de vakbladen.


Lees ook

Professioneel

12 maart 2024

Nieuwe regels voor buitencontractuele aansprakelijkheid met betrekking tot hulppersonen

Het wetsvoorstel met betrekking tot boek 6 van het Burgerlijk Wetboek, dat de buitencontractuele aansprakelijkheid regelt, werd op 1 februari goedgekeurd. Deze hervorming verandert ingrijpend de regels voor buitencontractuele aansprakelijkheid.

lees meer

Sector

18 januari 2024

Green Deal Kimaatbestendige Omgeving

De Green Deal Kimaatbestendige Omgeving is vandaag officieel van start gegaan. ORI is partner in dit belangrijke project.

lees meer