Sector

6 mei 2020

Waterbeleidsnota 2020-2025

Op 3 april 2020 stelde de Vlaamse Regering een nieuwe waterbeleidsnota vast, met haar visie op het waterbeleid voor de periode tot 2025. Hiermee biedt ze een daadkrachtig antwoord op de waterbeheerkwesties: de grote thema's die er voor zorgen dat we de waterdoelstellingen niet halen.

 

In de waterbeleidsnota verduidelijkt de Vlaamse Regering op welke manier ze de komende jaren het waterbeleid zal versterken en heroriënteren.

 

Deze derde Waterbeleidsnota is voor onze sector belangrijk omdat de inhoud ervan nu vertaald moet worden in de stoomgebiedbeheerplannen. Deze plannen moeten dan leiden tot actie op het terrein. 

 

Met name de drastisch voorgestelde aanpak van de waterlopen is een interessante insteek voor alle bureaus: Hermeandering, herstel wetlands, heraanleg oeverzones … Ook het klimaatbestendig maken van de rioleringen geeft nieuwe uitdagingen op korte termijn.

 

Een inspiratiebron voor onze studiebureaus!

 

Lees verder op het ledengedeelte (inloggen vereist).

 


Lees ook

Beleid

11 april 2024

Nieuwe EU-regels ter verbetering van de behandeling en hergebruik van stedelijk afvalwater

Op 10 april keurde het Europees Parlement het akkoord goed dat in januari 2024 met de Raad is bereikt over de herziening van de EU-normen voor waterbeheer en de behandeling van stedelijk afvalwater om de volksgezondheid en het milieu beter te beschermen.

lees meer

Partners

11 april 2024

Gidsen voor duurzaamheidsrapportage

Twee VBO-gidsen om grote ondernemingen en kmo’s te helpen bij hun ESG-rapportage

lees meer

Beleid

10 april 2024

Nieuw regelgeving voor voorschotten in overheidsopdrachten

De wet van 22 december 2023 heeft de regelgeving inzake overheidsopdrachten gewijzigd teneinde de toegang van KMO's tot die opdrachten te bevorderen. De belangrijkste maatregelen die door deze wet worden ingevoerd, hebben betrekking op de regels voor het toekennen van voorschotten.

lees meer