Sector

23 maart 2020

Dossier rond de compensatievergoedingen bijna afgerond

Op 23 maart 2020 is ORI akkoord gegaan met het opgestelde beoordelingskader van Aquafin, mits enkele specifieke aandachtspunten, waardoor het dossier rond de compensatievergoedingen op korte termijn tot een goed einde gebracht kan worden. 

 

Het dossier, dat door ORI nauwgezet wordt opgevolgd via Henri Jouret, voorzitter van ORI Vlaanderen, komt dankzij deze recente evolutie in een laatste fase terecht. Het beoordelingskader van Aquafin werd intern door enkele leden geëvalueerd en goedgekeurd, maar er werd wel gevraagd om rekening te houden met een aantal specifieke aandachtspunten. 

 

ORI is verheugd dat er op korte termijn tot een werkbare afsluiting van het dossier kan gekomen worden, en wil hierbij ook Aquafin bedanken voor de inzet en de vruchtbare samenwerking.

 

Bekijk hier het beoordelingskader en onze feedback (inloggen vereist)


Lees ook

Sector

7 augustus 2020

'Problematische vooruitzichten voor najaar en 2021'

Via Bouwkroniek - Voor de meeste Vlaamse aannemers zit de bouwvakantie er op. De vooruitzichten voor het najaar zien er evenwel niet rooskleurig uit. Uit de recente bouwbarometer van Bouwunie blijkt dat er een licht herstel is in het ondernemersvertrouwen, maar dat nieuwe opdrachten uitblijven. Bouwunie vreest voor een crisis op middellange termijn en vraagt de overheden om voor investeringshefbomen te zorgen.

lees meer

Sector

23 juli 2020

Arcadis and Tractebel contribute to the 'Sustainable Development and a Greener Economy in low and middle-income countries'

EFCA, the European Federation of Engineering Consultancy Associations, published the 'Sustainable Development and a Greener Economy in low and middle-income countries' booklet, where they are demonstrating the European Consulting Engineers’ capabilities to contribute to the 2030 Sustainable Development Agenda and the external dimension of the European Green Deal, by preparing climate-friendly public and private investment projects and introducing new solutions, management processes, and innovative practices that accelerate the achievement of SDGs.

lees meer

Sector

17 juli 2020

Maak kennis met de UOB versie 1.0

In Nederland werd op 4 juni de eerste versie van het UOB-platform opengesteld. De UOB biedt advies- en ingenieursbureaus, technisch dienstverleners en onderaannemers straks de mogelijkheid om samen te werken op basis van één standaard: ETIM en ETIM-MC gestructureerde fabrikantdata. De open standaard zorgt ervoor dat 3D-modellen tussen partijen in de keten ook echt uitwisselbaar zijn, ongeacht verschillende CAD-applicaties.

lees meer