Jan20
Opleiding

Opfriscursus werfproeven leidend ambtenaar

Zwijnaarde

Inschrijven
Opleiding

Opfriscursus werfproeven leidend ambtenaar

Welke vervolgstappen neem ik als leidend ambtenaar voor werfproeven wegenis en riolering? Hiervoor werd een nieuw vademecum werfproeven opgemaakt voor de leidend ambtenaar die als basis zal dienen voor de opfriscursus die VLARIO in januari 2021 zal organiseren. Hierin worden alle werfproeven samengevat met vervolgstappen en tips voor de leidend ambtenaar. Deze opleiding is specifiek gericht tot de leidend ambtenaar en/of studiebureaus voor de opvolging van de werfproeven.

 

Er worden vaak nog proeven foutief uitgevoerd, opgesteld of geïnterpreteerd. VLARIO wil u informeren over het correct uitvoeren en interpreteren van deze proeven. Op deze manier zullen onderlinge discussies vermeden worden tussen aannemer en bestuur. Tijdens deze opfriscursus worden de meest frequente proeven in het kader van de aanleg van riolering en wegenis toegelicht met de nodige tips en aandachtspunten vanuit de praktijk.

 

Inhoud opleiding

  • Er werd een nieuw vademecum werfproeven opgemaakt voor de leidend ambtenaar, deze zal de basis zijn van de opfriscursus. Hierin worden alle werfproeven samengevat met vervolgstappen en tips voor de leidend ambtenaar.
  • Deze opleiding is specifiek gericht tot de leidend ambtenaar en/of studiebureaus voor de opvolging van de werfproeven. Er worden vaak nog proeven foutief uitgevoerd, opgesteld of geïnterpreteerd. Wij willen u informeren over het correct uitvoeren en interpreteren van deze proeven. Op deze manier zullen onderlinge discussies vermeden worden tussen aannemer en bestuur.
  • Tijdens deze opfriscursus worden de meest frequente proeven in het kader van de aanleg van riolering en wegenis toegelicht met de nodige tips en aandachtspunten vanuit de praktijk.

 

Lesgevers

De lesgevers zijn de schrijvers van het vademecum: Koen Biermans (stad Hasselt), Eddy Veltjen (OWT/Fluvius) en Mark Maes (Aquafin).

Aantal lesuren: 3,5 uur (van 9u00 - 12u30)

 

Het vademecum werfproeven voor werftoezichters met de Excel-sjablonen is beschikbaar op het ledengedeelte van VLARIO.

Het vademecum werfproeven voor de leidend ambtenaar is vanaf januari beschikbaar op het ledengedeelte van VLARIO.

terug naar overzicht

Praktisch

Datum en tijd

20 januari 2021 om 9u00Locatie

-
-
9052, ZwijnaardeDeelnameprijs

ORI-leden: 100 euro

Niet-leden: 130 euro
Inschrijven

Inschrijven

Met de steun van: