Netwerkevent

VLARIO-dag - 'Burgemeester, hoe wijs bent u met water?'

VLARIO nodigt u heel graag uit voor de jaarlijkse VLARIO-dag waar ze kijken naar de uitdagingen en terugblikken op de realisaties. Naast het actueel programma biedt VLARIO u eveneens het ideale netwerkmoment aan op de rioleringsbeurs.

 

De VLARIO-dag zal doorgaan op dinsdag 31 maart te Antwerp Expo. Het thema voor dit jaar is: Burgemeester, hoe wijs bent u met water?

Programma

08u30: Ontvangst en registratie

 

09u20: Verwelkoming en blik op de toekomst van VLARIO, door Patrick Willems, voorzitter VLARIO

 

09u40: Investeringen in het gemeentelijk rioolbeheer: wat leert het verleden en wat brengt de toekomst?, door Jan Leroy, VVSG en Peter Aelterman, VMM.

Wat leren we uit de investeringen in het rioolbeheer die de vorige beleidsperiode gebeurd zijn? Welke investeringsprognoses maken de gemeentes en de rioolbeheerders voor de huidige beleidsperiode? Wat zijn de uitdagingen voor het rioolbeheer tegen 2027? Jan Leroy en Peter Aelterman duiken in de cijfers en geven u een antwoord op deze vragen.

 

10u15: De uitdaging! Wat biedt het regeerakkoord voor de sector en de lokale besturen?

Gesprek met Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme, Zuhal Demir, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken, Lydia Peeters en Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw, Hilde Crevits.

 

11u00: Koffiepauze

 

11u30: Toekomstgerichte hemelwaterontwerpen. Goede voorbeelden in Vlaanderen gebundeld, door Vincent Wolfs, voorzitter WG2+3 VLARIO.

Waar vind ik als gemeente goede voorbeelden van reeds uitgewerkte projecten? Hoe zijn deze opgebouwd en voldoen ze aan de verwachtingen van de opdrachtgever? VLARIO bundelt innovatieve en creatieve projecten om gemeenten te inspireren, te informeren en van elkaar te leren.

 

11u45: Middelen efficiënter inzetten met geïntegreerd asset management, door Jan Goossens, CEO Aquafin nv.

Hoe behalen we met de beschikbare middelen voor zuiverings- en rioleringsinfrastructuur het maximale resultaat voor het milieu? Aquafin werkte een plan van aanpak uit om zijn rol als coördinator van het asset management van de Vlaamse afval- en hemelwaternetwerken waar te maken. Verbinden, samenwerken en delen van kennis vormen de rode draad van een ambitieuze maar haalbare strategie om investeringen op elkaar af te stemmen en de toestand van de infrastructuur onder controle te houden.

 

12u05: De nieuwe inhoud van de keuring privéwaterafvoer. Wat wijzigt er voor gemeenten/rioolbeheerders?

Vanaf 1 januari 2021 zal de keuring van de privéwaterafvoer wijzigen. Welke deze wijzigingen zijn alsook de impact hiervan voor gemeenten/rioolbeheerder worden kort uiteengezet.

 

12u20: Verkiezing en uitreiking van de VLARIO-innovatieprijs

Uitreiking van de innovatieprijs door Robrecht Bothuyne, voorzitter Vlaamse Commissie voor Innovatie & Bernard De Potter, voorzitter Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid

De deelnemers van de VLARIO-dag kiezen de winnaar van de VLARIO innovatieprijs.

 

12u40: Conclusies, door Wendy Francken, directeur VLARIO.

 

Aansluitend walking-lunch op de rioleringsbeurs.

Einde omstreeks 17u.

Inschrijven via de website van VLARIO.

terug naar overzicht

Praktisch

Datum en tijd

29 september 2020 om 8u30Locatie

Antwerp Expo
Jan van Rijswijcklaan 191
2020, AntwerpenDeelnameprijs

120 euro - lid VLARIO

200 euro - niet-lid VLARIO
Inschrijven

Inschrijven

Met de steun van: