Conferentie

Minaraad - Adaptatie: zowel infrastructuur als beleidscultuur

Op 16 december 1991 had de Minaraad zijn allereerste zitting. Een dertigjarig bestaan dus – meteen een reden tot vieren. Tegelijk is er genoeg werk op de plank. Ze willen daarom van de gelegenheid gebruik maken om door te gaan op een belangrijke uitdaging van deze tijd: adaptatie aan klimaatverandering.

 

Met dit colloquium leggen ze de focus op twee luiken – of beter, twee samenhangen:

 

Adaptatie vergt investeringen in de bebouwde en onbebouwde ruimte. De lokale besturen spelen hierbij een cruciale rol, als vergunningverlener en beheerder van openbare infrastructuur. Bij de uitvoering moeten we rekening houden met alle betrokkenen en ook proberen om werk-met-werk te realiseren – dan komen de doelen van omgevingsbeleid, maar ook bv. van welzijn en gezondheid mee in beeld.  

 

De robuustheid en veerkracht van onze maatschappij worden echter niet alleen bepaald door de materiële infrastructuur, maar ook door mensen. Het gaat om onze bestuurscultuur en onze collectieve en individuele verwachtingen en gewoonten. Wat betekent “veerkracht” in die context, en hoe kunnen we onze instellingen en attitudes veerkrachtiger maken?

 

Moderator: Indra Dewitte (hoofdredacteur Het Belang van Limburg | Mediahuis)

 

Meer info en de uitgebreuide agenda kan u op deze pagina terugvinden

 

De toegang tot dit evenement is onderworpen aan een COVID Safe Ticket. Dit ticket zal gescand worden bij aankomst. Elke deelnemer is verplicht om een mondmasker te dragen. Het mondmasker mag slechts occasioneel afgezet worden om te eten en te drinken.

terug naar overzicht

Praktisch

Datum en tijd

16 december 2021 om 9u00Locatie

Vlaams Parlement (Toegang via Bezoekerscentrum)
IJzerenkruisstraat 99
1000, BrusselDeelnameprijs

Gratis.