Nov23
Opleiding

Wijzigingen tijdens de uitvoering van overheidsopdrachten voor werken

Brussel

Inschrijven
Opleiding

Wijzigingen tijdens de uitvoering van overheidsopdrachten voor werken

Deze opleiding wordt georganiseerd door By Experts

 

Beschreven materialen zijn niet meer verkrijgbaar, prijzen van grondstoffen stijgen exceptioneel snel, een aannemer gaat failliet, afgesproken termijnen worden niet gehaald, er blijken meer werkzaamheden uitgevoerd te moeten worden dan oorspronkelijk was voorzien…

 

Er is geen werk dat wordt uitgevoerd zonder dat er wijzigingen zijn tijdens de uitvoering. Soms zijn de wijzigingen het gevolg van ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt, soms van een technisch probleem dat zich pas tijdens de uitvoering voordoet en soms omdat een leverancier te laat levert. Wijzigingen laten zich niet of moeilijk voorspellen, komen onverwacht en vragen grote flexibiliteit van alle betrokken partijen. In tegenstelling tot de private sector, hebben wijzigingen tijdens de uitvoering bij publieke bouwwerken bijzonder veel juridische consequenties. De wetgever heeft een omvangrijke set regels opgesteld die ervoor zorgt dat een eerlijke concurrentie gewaarborgd is en dat zorgvuldig wordt omgegaan met publieke middelen. Dit maakt wijzigingen tijdens de uitvoering vaak tot een delicate, en juridisch complexe oefening die zeer regelmatig uitmondt in een geschil dat door een rechter moet worden beslecht.

 

Tijdens deze opleiding worden alle mogelijke soorten wijzigingsfiguren besproken, leert u hoe u juridisch correct handelt om problemen achteraf te voorkomen.

 

Niet te missen voor:

 • Projectleiders, medewerkers afdelingen openbare werken en juristen bij aanbestedende overheden

 • Architecten en studiebureaus die inschrijven op overheidsopdrachten, die overheidsopdrachten uitschrijven voor administraties en/of optreden als extern leidend ambtenaar.

 • Andere externe adviseurs betrokken bij de uitvoering van overheidsopdrachten voor werken.

 • Aannemers en onderaannemers die inschrijven op overheidsopdrachten voor werken.

 

Wat mag je verwachten?

 • U krijgt een compleet overzicht van de regelgeving rond alle soorten van wijzigingen tijdens de uitvoering van een overheidsopdracht voor werken. . 

 • Praktijkvoorbeelden en relevante rechtspraak

 • Praktische tips voor uw problemen bij wijzigingen tijdens de uitvoering.

Programma

Ga naar de website van By Experts om het volledig programma te bekijken. 

Docent

Bart Gheysens was jarenlang werkzaam als adviseur overheidsopdrachten bij het Departement Mobiliteit en Openbare Werken bij de Vlaamse overheid. Door zijn ervaring en kennis op gebied van Openbare Werken is hij als geen ander in staat om enerzijds de theoretische kant van de wetgeving toe te lichten maar ook om de link te leggen naar de praktijk die toch steeds weerbarstiger blijkt. Hij begrijpt waar u als vertegenwoordiger van een openbare dienst tegenaan loopt en is de ideale docent om u praktische tips te geven bij uw vragen.

Bron afbeelding: By Experts

terug naar overzicht

Praktisch

Datum en tijd

23 november 2021 om 9u00Locatie

TBD
TBD
1000, BrusselDeelnameprijs

Inschrijven

 • Bedrijven: 495 euro
 • ORI-leden: 395 euro
 • Administraties: 345 euro

 

Inschrijven vóór 30 september 2021

 • Bedrijven: 445 euro
 • ORI-leden: 345 euro
 • Administraties: 295 euro

 

Prijzen per persoon excl. BTW.
Inschrijven

Inschrijven

Met de steun van: