Sectornieuws

18 maart 2019

TECHBIM - het standaardisatie initiatief

Techbim vzw is een standaardisatie initiatief geïnitieerd door ORI, de organisatie van advies- en ingenieursbureaus, Techlink, vertegenwoordigers van installatiebedrijven, Confederatie Bouw, vertegenwoordigers van aannemers, en IFMA, vertegenwoordigers van facility management bedrijven. Doelstelling is om een gemeenschappelijke, generieke, parametrische objectenbibliotheek te hosten en verder uit te bouwen (vertrekpunt is de Witas localiser).

 

Op dit ogenblik is dit enkel voor technische installaties en voor Revit, de BIM modelleersoftware van Autodesk. Evenwel, op termijn wordt dit ook uitgebreid naar structuren en voor andere BIM modelleersoftware.

 

Een login om alvast de Techbim Content te bezichtigen, kan gratis aangevraagd worden via bim.techbim.be

 

Zoals u mogelijk al op de Linkedin-pagina gemerkt heeft, wordt de community rond Techbim vzw stilaan volwassen. De afgelopen twee maanden mochten we 100 nieuwe volgers verwelkomen. Wenst u ons te volgen? Dit kan via deze link. 

Techbim Service Pakket

Wensen jullie het BIM-engagement van jullie bedrijf kenbaar te maken dan kan dit via het Techbim Service Pakket.

 

Dit kan aangevraagd worden op www.techbim.be De voordelen van de diverse formules staan hieronder opgesomd.

Doelstelling van deze marketingpakketten is om de nodige bijkomende fondsen bijeen te krijgen zodat we de vragen van het Technisch Comité, dat de Techbim Content beheert, sneller te kunnen beantwoorden.

 

Het Technisch Comité heeft ondertussen, in beperkte formatie, al zijn eerste stappen gezet.

De to do-lijst is aanzienlijk niettegenstaande de ruime basis waarover we reeds beschikken.

 

Er zijn gesprekken lopende met diverse spelers in de markt, gaande van andere BIM modelleer softwarebedrijven over verdelers van berekeningssoftware tot de overheid. Allemaal zijn ze het Techbim Standaardisatie Initiatief bijzonder genegen.

 

Vanaf het tweede kwartaal gaan er ook events georganiseerd worden waarop een stand van zaken gegeven wordt, voorbeelddossiers getoond worden, van gedachten gewisseld kan worden, …

 

Contactpersoon TECHBIM: Peggy Bovens (peggy.bovens@techbim.be)

De initiatiefnemers


Lees ook

Sectornieuws

9 augustus 2019

De ObjectTypenBibliotheek (OTL) voor Standaardbestek 250 vanaf heden raadpleegbaar

De OTL voor Standaardbestek 250 vanaf heden raadpleegbaar via data.vlaanderen.be

lees meer

Samenleving

2 augustus 2019

Nieuwe wetgeving onbevaarbare waterlopen

De Vlaamse Regering heeft op 26 april 2019 een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd aan de wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen.

lees meer

Sectornieuws

5 juli 2019

Welke toekomstige trends zullen belangrijk zijn voor onze sector?

ORI is al jarenlang een actief lid van EFCA, de European Federation of Engineering Consultancy Associations. Eén van de meest recente publicaties die in mei 2019 zijn tweede editie kent, is het rapport rond de ‘Future Trends in the Consulting Engineering Industry’.

lees meer