Sectornieuws

18 maart 2019

TECHBIM - het standaardisatie initiatief

Techbim vzw is een standaardisatie initiatief geïnitieerd door ORI, de organisatie van advies- en ingenieursbureaus, Techlink, vertegenwoordigers van installatiebedrijven, Confederatie Bouw, vertegenwoordigers van aannemers, en IFMA, vertegenwoordigers van facility management bedrijven. Doelstelling is om een gemeenschappelijke, generieke, parametrische objectenbibliotheek te hosten en verder uit te bouwen (vertrekpunt is de Witas localiser).

 

Op dit ogenblik is dit enkel voor technische installaties en voor Revit, de BIM modelleersoftware van Autodesk. Evenwel, op termijn wordt dit ook uitgebreid naar structuren en voor andere BIM modelleersoftware.

 

Een login om alvast de Techbim Content te bezichtigen, kan gratis aangevraagd worden via bim.techbim.be

 

Zoals u mogelijk al op de Linkedin-pagina gemerkt heeft, wordt de community rond Techbim vzw stilaan volwassen. De afgelopen twee maanden mochten we 100 nieuwe volgers verwelkomen. Wenst u ons te volgen? Dit kan via deze link. 

Techbim Service Pakket

Wensen jullie het BIM-engagement van jullie bedrijf kenbaar te maken dan kan dit via het Techbim Service Pakket.

 

Dit kan aangevraagd worden op www.techbim.be De voordelen van de diverse formules staan hieronder opgesomd.

Doelstelling van deze marketingpakketten is om de nodige bijkomende fondsen bijeen te krijgen zodat we de vragen van het Technisch Comité, dat de Techbim Content beheert, sneller te kunnen beantwoorden.

 

Het Technisch Comité heeft ondertussen, in beperkte formatie, al zijn eerste stappen gezet.

De to do-lijst is aanzienlijk niettegenstaande de ruime basis waarover we reeds beschikken.

 

Er zijn gesprekken lopende met diverse spelers in de markt, gaande van andere BIM modelleer softwarebedrijven over verdelers van berekeningssoftware tot de overheid. Allemaal zijn ze het Techbim Standaardisatie Initiatief bijzonder genegen.

 

Vanaf het tweede kwartaal gaan er ook events georganiseerd worden waarop een stand van zaken gegeven wordt, voorbeelddossiers getoond worden, van gedachten gewisseld kan worden, …

 

Contactpersoon TECHBIM: Peggy Bovens (peggy.bovens@techbim.be)

De initiatiefnemers


Lees ook

Sectornieuws

18 maart 2019

TECHBIM - het standaardisatie initiatief

Techbim vzw is een standaardisatie initiatief geïnitieerd door Techlink, ORI, Confederatie Bouw en IFMA. Doelstelling is om een gemeenschappelijke, generieke, parametrische objectenbibliotheek te hosten en verder uit te bouwen.

lees meer

Sectornieuws

16 maart 2019

Nieuwe VUB-ULB leerstoel voor duurzamer Belgisch infrastructuurbeleid

Op 15 maart 2019 werd de gloednieuwe leerstoel “Chair in Infrastructure Asset Management & Life-Cycle Planning” van de VUB en ULB officieel ingehuldigd. Leerstoelhouder is prof. dr. Elvira Haezendonck (VUB) die er samen met co-promotor prof. dr. Manuel Hensman (ULB) een nieuwe beleidsaanpak zal formuleren voor de (transport)infrastuctuur in ons land.

lees meer

Opinie

13 maart 2019

“Advies- en ingenieursbureaus dragen bij tot een leefbare samenleving”

BOUWEN AAN VLAANDEREN 1/2019 - ORI, de federale organisatie van advies- en ingenieursbureaus, heeft sinds eind 2018 een nieuwe directeur. Christophe Hautier heeft een ambitieuze visie voor ORI en stelt duidelijke doelen op voor de sectororganisatie.

lees meer