Sectornieuws

19 november 2018

Premier Michel ambitieus over het energie- en het investeringspact

Op 12/11/2018 verdedigde premier Charles Michel het sociaaleconomisch belang van zijn regering tijdens een keynote speech op het Verbond van Belgische Onderneming (VBO). ORI was hierbij aanwezig en hoorde de heldere introductie van VBO-voorzitter en tevens ORI-voorzitter Bernard Gilliot: "Het beleid van de voorbije jaren met de focus op jobs, jobs, jobs via een versterkte economische basis en sterkere ondernemingen was de enige juiste weg. Na de versterking van de economie, moet nu de fase van de verdere verdieping van de hervormingen komen via onder andere de jobdeal, de monitoring van de energietransitie, en de eerste quick wins uit het investeringspact."

Naast de toelichting van premier Michel rond het sociaaleconomisch belang en de arbeidsdeal, was er ruime aandacht voor het investerings- en energiepact. De premier onderstreepte het belang van investeringen en het stimuleren van nieuwe en innovatieve projecten voor de privé- en publieke sector. Gezien de gebrekkige staat van ons wegen- en spoorwegennet en de belangrijke noden in onze energie- en digitale infrastructuur, vallen deze uitspraken zeker te verantwoorden.

De premier gaat tevens resoluut voor een ambitieuze energietransitie, maar legt wel de nadruk dat een brutale en geïmproviseerde kernuitstap geen optie is.  

Foto: VBO/FEB


Lees ook

Ondernemen

13 februari 2019

Het UBO-register: verplicht in te vullen voor 31 maart 2019

Alle vennootschappen, (internationale) vzw's en stichtingen in België zijn verplicht om voor 31 maart 2018 hun uiteindelijke begunstigden ('ultimate beneficial owners' of afgekort 'UBO’s') in te voeren in het online UBO-register.

lees meer

Opleiding

8 februari 2019

Constructief ontwerpen voor robuustheid

Deze opleiding wordt georganiseerd door de UGent en gaat door van 19 februari 2019 tot en met 15 mei 2019. Constructies ontwerpen voor robuustheid vormt een hedendaagse uitdaging. De opleiding is bedoeld voor alle actoren betrokken bij het ontwerp van bouwkundige constructies.

lees meer

Sectornieuws

17 januari 2019

New name for The Swedish Federation of Consulting Engineers and Architects

The Swedish Federation of Consulting Engineers and Architects is the common trade and employers´ association for Sweden’s architects, building and engineering consultancies, set up within the Almega Business Service Associations.

lees meer