Sectornieuws

19 november 2018

Premier Michel ambitieus over het energie- en het investeringspact

Op 12/11/2018 verdedigde premier Charles Michel het sociaaleconomisch belang van zijn regering tijdens een keynote speech op het Verbond van Belgische Onderneming (VBO). ORI was hierbij aanwezig en hoorde de heldere introductie van VBO-voorzitter en tevens ORI-voorzitter Bernard Gilliot: "Het beleid van de voorbije jaren met de focus op jobs, jobs, jobs via een versterkte economische basis en sterkere ondernemingen was de enige juiste weg. Na de versterking van de economie, moet nu de fase van de verdere verdieping van de hervormingen komen via onder andere de jobdeal, de monitoring van de energietransitie, en de eerste quick wins uit het investeringspact."

Naast de toelichting van premier Michel rond het sociaaleconomisch belang en de arbeidsdeal, was er ruime aandacht voor het investerings- en energiepact. De premier onderstreepte het belang van investeringen en het stimuleren van nieuwe en innovatieve projecten voor de privé- en publieke sector. Gezien de gebrekkige staat van ons wegen- en spoorwegennet en de belangrijke noden in onze energie- en digitale infrastructuur, vallen deze uitspraken zeker te verantwoorden.

De premier gaat tevens resoluut voor een ambitieuze energietransitie, maar legt wel de nadruk dat een brutale en geïmproviseerde kernuitstap geen optie is.  

Foto: VBO/FEB


Lees ook

Sectornieuws

9 augustus 2019

De ObjectTypenBibliotheek (OTL) voor Standaardbestek 250 vanaf heden raadpleegbaar

De OTL voor Standaardbestek 250 vanaf heden raadpleegbaar via data.vlaanderen.be

lees meer

Samenleving

2 augustus 2019

Nieuwe wetgeving onbevaarbare waterlopen

De Vlaamse Regering heeft op 26 april 2019 een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd aan de wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen.

lees meer

Sectornieuws

5 juli 2019

Welke toekomstige trends zullen belangrijk zijn voor onze sector?

ORI is al jarenlang een actief lid van EFCA, de European Federation of Engineering Consultancy Associations. Eén van de meest recente publicaties die in mei 2019 zijn tweede editie kent, is het rapport rond de ‘Future Trends in the Consulting Engineering Industry’.

lees meer