Sectornieuws

19 november 2018

Premier Michel ambitieus over het energie- en het investeringspact

Op 12/11/2018 verdedigde premier Charles Michel het sociaaleconomisch belang van zijn regering tijdens een keynote speech op het Verbond van Belgische Onderneming (VBO). ORI was hierbij aanwezig en hoorde de heldere introductie van VBO-voorzitter en tevens ORI-voorzitter Bernard Gilliot: "Het beleid van de voorbije jaren met de focus op jobs, jobs, jobs via een versterkte economische basis en sterkere ondernemingen was de enige juiste weg. Na de versterking van de economie, moet nu de fase van de verdere verdieping van de hervormingen komen via onder andere de jobdeal, de monitoring van de energietransitie, en de eerste quick wins uit het investeringspact."

Naast de toelichting van premier Michel rond het sociaaleconomisch belang en de arbeidsdeal, was er ruime aandacht voor het investerings- en energiepact. De premier onderstreepte het belang van investeringen en het stimuleren van nieuwe en innovatieve projecten voor de privé- en publieke sector. Gezien de gebrekkige staat van ons wegen- en spoorwegennet en de belangrijke noden in onze energie- en digitale infrastructuur, vallen deze uitspraken zeker te verantwoorden.

De premier gaat tevens resoluut voor een ambitieuze energietransitie, maar legt wel de nadruk dat een brutale en geïmproviseerde kernuitstap geen optie is.  

Foto: VBO/FEB


Lees ook

Sectornieuws

18 maart 2019

TECHBIM - het standaardisatie initiatief

Techbim vzw is een standaardisatie initiatief geïnitieerd door Techlink, ORI, Confederatie Bouw en IFMA. Doelstelling is om een gemeenschappelijke, generieke, parametrische objectenbibliotheek te hosten en verder uit te bouwen.

lees meer

Sectornieuws

16 maart 2019

Nieuwe VUB-ULB leerstoel voor duurzamer Belgisch infrastructuurbeleid

Op 15 maart 2019 werd de gloednieuwe leerstoel “Chair in Infrastructure Asset Management & Life-Cycle Planning” van de VUB en ULB officieel ingehuldigd. Leerstoelhouder is prof. dr. Elvira Haezendonck (VUB) die er samen met co-promotor prof. dr. Manuel Hensman (ULB) een nieuwe beleidsaanpak zal formuleren voor de (transport)infrastuctuur in ons land.

lees meer

Opinie

13 maart 2019

“Advies- en ingenieursbureaus dragen bij tot een leefbare samenleving”

BOUWEN AAN VLAANDEREN 1/2019 - ORI, de federale organisatie van advies- en ingenieursbureaus, heeft sinds eind 2018 een nieuwe directeur. Christophe Hautier heeft een ambitieuze visie voor ORI en stelt duidelijke doelen op voor de sectororganisatie.

lees meer