Sectornieuws

19 november 2018

Evolta wint samen met Aquafin, Tremelo en Besix Infra de Partnership Award

Uit meer dan twintig inzendingen nomineerde Aquafin hun project in Baal en twee andere sterke kandidaten. Het project dat ze hebben ingediend werd eveneens door de aannemer, de opdrachtgever als het advies- en ingenieursbureau ingezonden. Voor Aquafin vormde dit een overduidelijk teken van partnership. Het publiek in de zaal kreeg echter het laatste woord en stemde hun project tot winnaar.

 

Voor Nele De Smet is dit de bekroning van een jaar van inspanning om onze klanten in het middelpunt te plaatsen, openheid aan de dag te leggen en de moed te tonen om win – win te denken.


Lees ook

Sectornieuws

18 maart 2019

TECHBIM - het standaardisatie initiatief

Techbim vzw is een standaardisatie initiatief geïnitieerd door Techlink, ORI, Confederatie Bouw en IFMA. Doelstelling is om een gemeenschappelijke, generieke, parametrische objectenbibliotheek te hosten en verder uit te bouwen.

lees meer

Sectornieuws

16 maart 2019

Nieuwe VUB-ULB leerstoel voor duurzamer Belgisch infrastructuurbeleid

Op 15 maart 2019 werd de gloednieuwe leerstoel “Chair in Infrastructure Asset Management & Life-Cycle Planning” van de VUB en ULB officieel ingehuldigd. Leerstoelhouder is prof. dr. Elvira Haezendonck (VUB) die er samen met co-promotor prof. dr. Manuel Hensman (ULB) een nieuwe beleidsaanpak zal formuleren voor de (transport)infrastuctuur in ons land.

lees meer

Opinie

13 maart 2019

“Advies- en ingenieursbureaus dragen bij tot een leefbare samenleving”

BOUWEN AAN VLAANDEREN 1/2019 - ORI, de federale organisatie van advies- en ingenieursbureaus, heeft sinds eind 2018 een nieuwe directeur. Christophe Hautier heeft een ambitieuze visie voor ORI en stelt duidelijke doelen op voor de sectororganisatie.

lees meer