Sectornieuws

7 juni 2019

Laura Molinari zal vanaf 1 september werken voor de nieuwe VUB-ULB leerstoel

Laura Molinari zal vanaf 1 september doctoreren aan zowel de VUB als de ULB. De studente handelsingenieur (Solvay VUB) zal binnen de VUB-ULB leerstoel onderzoek doen naar een duurzamer Belgisch infrastructuurbeleid. Haar gedrevenheid, ondernemendheid en interesse voor infrastructuur maken van haar de ideale kandidaat.  

Op 15 maart 2019 werd op de hoofdzetel van het VBO de gloednieuwe leerstoel “Chair in Infrastructure Asset Management & Life-Cycle Planning” van de VUB en ULB officieel ingehuldigd. Leerstoelhouder is prof. dr. Elvira Haezendonck (VUB) die er samen met co-promotor prof. dr. Manuel Hensmans (ULB) een nieuwe beleidsaanpak zal formuleren voor de (transport)infrastuctuur ons land, die vaak ondermaats scoort en qua investeringen nog ver beneden het Europese peil ligt. De onderzoeksleerstoel wordt gesteund via ORI vzw door Antea Group Belgium, Arcadis Belgium, Sweco Belgium en Tractebel.

ORI en de vier sponsors van de leerstoel, Tractebel, Antea, Sweco en Arcadis wensen Laura veel succes met de uitdaging. 


Lees ook

Sectornieuws

9 augustus 2019

De ObjectTypenBibliotheek (OTL) voor Standaardbestek 250 vanaf heden raadpleegbaar

De OTL voor Standaardbestek 250 vanaf heden raadpleegbaar via data.vlaanderen.be

lees meer

Samenleving

2 augustus 2019

Nieuwe wetgeving onbevaarbare waterlopen

De Vlaamse Regering heeft op 26 april 2019 een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd aan de wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen.

lees meer

Sectornieuws

5 juli 2019

Welke toekomstige trends zullen belangrijk zijn voor onze sector?

ORI is al jarenlang een actief lid van EFCA, de European Federation of Engineering Consultancy Associations. Eén van de meest recente publicaties die in mei 2019 zijn tweede editie kent, is het rapport rond de ‘Future Trends in the Consulting Engineering Industry’.

lees meer