Sectornieuws

7 juni 2019

Laura Molinari zal vanaf 1 september werken voor de nieuwe VUB-ULB leerstoel

Laura Molinari zal vanaf 1 september doctoreren aan zowel de VUB als de ULB. De studente handelsingenieur (Solvay VUB) zal binnen de VUB-ULB leerstoel onderzoek doen naar een duurzamer Belgisch infrastructuurbeleid. Haar gedrevenheid, ondernemendheid en interesse voor infrastructuur maken van haar de ideale kandidaat.  

Op 15 maart 2019 werd op de hoofdzetel van het VBO de gloednieuwe leerstoel “Chair in Infrastructure Asset Management & Life-Cycle Planning” van de VUB en ULB officieel ingehuldigd. Leerstoelhouder is prof. dr. Elvira Haezendonck (VUB) die er samen met co-promotor prof. dr. Manuel Hensmans (ULB) een nieuwe beleidsaanpak zal formuleren voor de (transport)infrastuctuur ons land, die vaak ondermaats scoort en qua investeringen nog ver beneden het Europese peil ligt. De onderzoeksleerstoel wordt gesteund via ORI vzw door Antea Group Belgium, Arcadis Belgium, Sweco Belgium en Tractebel.

ORI en de vier sponsors van de leerstoel, Tractebel, Antea, Sweco en Arcadis wensen Laura veel succes met de uitdaging. 


Lees ook

Persbericht

13 juni 2019

Onze sector speelt een belangrijke rol in de mitigatie en adaptatie van klimaatverandering

ORI presenteert samen met haar Climate Change Community experts een visiedocument met een overzicht van de vele belangrijke bijdragen die advies- en ingenieursbureaus op dit gebied kunnen leveren.

lees meer

Sectornieuws

7 juni 2019

Laura Molinari zal vanaf 1 september werken voor de nieuwe VUB-ULB leerstoel

Laura Molinari (laatstejaars Solvay VUB) zal vanaf 1 september doctoreren en werken voor de VUB-ULB leerstoel voor duurzamer Belgisch infrastructuurbeleid.

lees meer

Sectornieuws

3 juni 2019

Verplichte BA-verzekering voor advies- en ingenieursbureaus

Het wetsvoorstel m.b.t. de verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering voor alle dienstverleners in de bouwsector werd in de ministerraad goedgekeurd. Deze wet treedt in voege op 1 juli 2019. Publicatie in het Belgisch Staatsblad wordt eerstdaags verwacht.

lees meer